DOLAR

32,3225

0.21%
EURO

35,1344

-0.01%
ALTIN(gr)

2.299,38

0,98%
BİST 100

%
Yılbaşı Alışverişi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yılbaşı Alışverişi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

2022'ye birkaç gün kala yeni yıl hediyeleri ödül indirimli ürünler, restoran ve otel rezervasyonları gibi hususlarda tüketici bilgilendirme ile bilinçlendirme Derneği (TÜKBİLDER) başkanı Sülahi Özal’dan çarpıcı uyarılar geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Yılbaşı Alışverişi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketiciyi bilgilendirme ve bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin yılbaşı dönemi içerisinde hizmet ya da ürün satın alımı gerçekleştirirken bilinçli bir şekilde davranmaları gerektiğini açıklayarak,

“Alışverişte gerekli belgeler mutlaka talep edilmeli ki ileride bir sorun ile karşılaşıldığında haklar hukuki zeminde korunabilsin”

Dedi.

2022 senesine girmemize sadece birkaç gün kala, yeni yıl hediyeleri başta olmak üzere indirimli ürünler, restoran ve otel rezervasyonları gibi ürün ve hizmetleri satın almak isteyen yurttaşlar, dolandırılmamak ve iyi hizmet talep ediyor. TÜKBİLDER başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin bu dönem içerisinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini tek tek açıkladı. Koronavirüsü sebebiyle çevrimiçi satışlarda büyük artış meydana geldiğini dile getiren Özal, önceki senelere oranla artık internet uygulamaları üzerinden mal ve hizmet alımlarının oldukça yaygın bir hal kazandığını aktardı. Buna bağlı bir şekilde artış gösteren çevrimiçi alışverişlerin aynı zamanda tüketicilerin mağdur olmaları durumunu ortaya çıkardığını söyledi.

  • Yılbaşı gecesinde alkol almak isteyen vatandaşların özellikle de etiket ve bandrol kriterlerine dikkat etmeleri ve buna göre alkol almaları gerekir. Aksi takdirde her dönem olduğu gibi bu yılbaşında da sahte alkol kullanımı sebebiyle insanların tehlike girebileceği unutulmamalı.
  •  Diğer taraftan koronavirüsü sebebiyle internet ortamında gerçekleştirilecek alışverişlerin sağlam temeller üzerinde yapılması gerekir. Aksi takdirde insanların verecekleri paraya karşılık istedikleri mal ya da hizmetlerin yerine başka şeylerle karşılaşmaları da mümkündür.
  •  Yapılacak alışverişlerin mutlaka afişi talep edilmeli. Bunun sebebi ise daha sonra ortaya herhangi bir problem çıktığında hukuki yollara başvurulması gerektiğinde söz konusu alışverişin yapıldığının en kesin deliğini alışveriş fişidir.
  • Yılbaşı gecesinde şahsi ve toplu ulaşım araçlarının haricinde taksi ve benzeri araçları kullanacak kişilerin özellikle de taksimetrenin nasıl ve ne şekilde çalıştırıldığını dikkat etmeleri gerekir. Dolandırıcılık haberlerini sıklıkla aldığımız son zamanlarda vatandaşların iyi niyetleri ile oynayanlar, yılbaşı öncesi ve yılbaşı gecesinde akla hayale sığmayacak çeşitli yöntemleri devreye sokarak karşıdaki insanların ceplerini boşaltmak amacıyla ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerdir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP