DOLAR

32,3701

0.15%
EURO

34,9582

-0.33%
ALTIN(gr)

2.324,10

0,21%
BİST 100

%
Düğün Hediyesinde Altın Devri Sona Erdi, Kripto Para Devri Başlıyor!

Düğün Hediyesinde Altın Devri Sona Erdi, Kripto Para Devri Başlıyor!

Düğünlerde damadın geline altın hediye etmesi bilinen bir gelenek. Ancak son zamanlarda altın fiyatının artık öngörülemez bir hal alması ile beraber gelişim gösteren kripto para birimlerinin hediye şeklinde kullanılması yaygınlık kazanmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Düğün Hediyesinde Altın Devri Sona Erdi, Kripto Para Devri Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsanların, özellikle de uzun vadede çocuklarına ya da torunlarına bırakabilecekleri en büyük maddi olarak şeklini almaya başlayan Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri, sevgililer ya da eşler arasında birbirlerine hediye edilen en önemli yatırım araçları haline geldi. Özellikle de düğünlerde damadın geline Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto para birimlerini hediye etmesi yaygın bir hal almaya başladı. Müslüman halkın çoğunlukta olduğu Endonezya‘da Geçtiğimiz aylarda ulusal dini konsey, kripto paraların haram ve İslam dinine göre caiz olmadığını söylemişti. Ancak hükümet tarafından desteklenen kripto paralar, Endonezyalı yatırımcılar açısından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Endonezya hükümeti tarafından desteklenen kripto para birimleri, son zamanlarda hediye amaçlı kullanılmaya başlandı. Son örnek bir düğünden. Düğünde damat geline hediye olarak kripto para verdi. Bir kripto ticaret firması olan riv.co.id’de iş geliştirme müdürü olarak faaliyet gösteren Jordan Simanjuntak, geçtiğimiz günlerde dünya evine girdiği eşi Johana Dwi Utama’ya 719 milyon Endonezya Pupisi’ne denk gelen 1.11 Bitcoin hediye etti.

Damat Jordan, Düğününde Eşine Kripto Para Bitcoin Hediye Etmesi İle Alakalı Olarak Şunları Söyledi:

“Bu Bitcoin kripto para birimini eşime vererek, eşimin daha sonra çocuklarımız ve torunlarımıza da  verilmek üzere birikimi devam ettirebileceğini umuyorum.”

Dedi.

 2019 senesinden itibaren kripto para birikimi gerçekleştirdiğini dile getiren damat, artık kripto para yatırımlarını eşi ile beraber yapmaya başladıklarını da söyledi. Damadın kendisine bir konu Kripto para birimi hediye etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren gelin Johana Dwi Utama,

“Gerçekten mutluyum. Ben de bir metaverse hayranıyım ve eşimin çalıştığı sektörde de bir metaverse coin portföyüne sahibim”

İfadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP