DOLAR

32,3828

0.11%
EURO

35,0674

-0.2%
ALTIN(gr)

2.317,40

1,77%
BİST 100

%
Hindistan’dan Kripto Paraların Yasaklanması Yasa Tasarısı Gündemde

Hindistan’dan Kripto Paraların Yasaklanması Yasa Tasarısı Gündemde

Hindistan Merkez Bankası, merkez yönetim kuruluna kısmen de olsa bir yasağın fayda getirmeyeceğini açıklayarak kripto para birimlerinde tamamen kapsamlı bir yasağın gelmesi gerektiğini açıkladı. Hindistan Merkez Bankası, kripto ile alakalı çok ciddi endişeleri olduğunu da yineledi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Hindistan’dan Kripto Paraların Yasaklanması Yasa Tasarısı Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan Merkez Bankasından Kripto Paraların Tam Yasaklanması Talebi

 Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das başkanlığında geçtiğimiz günlerde kurulun 592. toplantısı gerçekleştirildi. Merkez yönetim kurulu, bankanın en yüksek karar ve icra alma organıdır. Kurul, şimdiki yerel ve küresel ekonomik durumu başta olmak üzere gelişen zorlukları ve düzeltici önlemleri ele aldı. Diğer taraftan yöneticiler, kripto para birimi ile Merkez Bankası dijital para birimi ile alakalı değişik konu ve konuları ele alarak tartıştı. Economic Times, görüşmelere aşina olan isimsiz finans kaynakları atıfta bulunmak suretiyle kripto para birimleri üzerinde tam bir yasak getirilmesi gerektiğini ve kripto paraların Hindistan ekonomisi açısından nasıl tehlikelere önümüzdeki dönemlerde yol açacağına tekrardan vurgu yaptı.

Hindistan Merkez Bankası’nın temsilcileri, kripto para birimleri ile ilgili işlemlerin izlenebilirliği başta olmak üzere aşırı fiyat oynaklığı, kanuni problemler ile iş ve işlemlerde meydana gelen katılımcıların belirlenmesi dahil olmak üzere pek çok hususta kripto paralar ile ilgili şekli endişelerini dile getirdi. Hindistan Merkez Bankası başkanı, kripto para birimlerinin Merkez bankaları aracılığı ile herhangi bir düzene sokulmadıkları için finansal sistem açısından çok ciddi tehditler oluşturduğunu söyledi. Merkez Bankası’nın Kripto para birimleri hususundaki ciddi endişelerini defaten dile getirerek, bunların Hindistan’ın makroekonomik ile finansal istikrar hususunda kritik tehdit oluşturduklarını yineledi.

Dünya üzerinde bulunan devletler, kripto para birimlerini tanımaya çalışırken diğer taraftan kripto paralar ile alakalı yasakları koymak amacıyla hareket eden devletler ise kripto para birimlerinin fiyatını düşüşü gitmesine sebep oluyor. 2022 senesine az bir zaman kala Hindistan Merkez Bankası tarafından böyle bir karar alınması ya da böyle bir çalışmaya başlanılması şimdiden Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinde düşüşe sebep olacak gibi görünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP