DOLAR

32,3192

0.2%
EURO

35,1054

-0.16%
ALTIN(gr)

2.306,66

1,29%
BİST 100

%
Uzman İsim: 3 Ocak’ta Enflasyon %35 Olacak

Uzman İsim: 3 Ocak’ta Enflasyon %35 Olacak

Ünlü analist Selçuk Geçer, Türkiye'de ve dünyada meydana gelen ekonomik gelişmelere dikkat çekti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Uzman İsim: 3 Ocak’ta Enflasyon %35 Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selçuk Geçer, hükümetin koronavirüsü pandemisinin başından itibaren yanlış bir ekonomik model çizdiğini söyledi. Çin’in Wuhan kentinde Corona virüsünün görülmeye başlandığında hükümetin olası bir kriz durumunda meydana gelmesi halinde nasıl bir hazırlık içerisinde olması gerektiği ile ilgili plan program yapmadığını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin ve Avrupa Birliği ülkelerinin yurttaşlarına yapmış oldukları destekleri dile getiren Geçer, Türk vatandaşlarının ise pandemi dönemi içerisinde yalnız bırakıldığını söyledi.

 TCMB Kararları

Selçuk Geçer, koronavirüsü pandemisinin başında dünya ülkelerinin faizleri sabit tutma politikası izlediği dönemde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın ise faizi yükselttiğini açıkladı. Bütün dünya sıkı bir para politikası izlerken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ise böyle bir politika izlenmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Ekonomiye koronavirüsü pandemisinin etkilerinin azaldığı bir dönem içerisinde ise İngiltere’den Hindistan‘a kadar pek çok devletin Merkez Bankası’nın faiz artırma kararı aldığı bir dönem içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faizleri indirmesinin ise kur piyasasında meydana gelen dalgalanmanın en büyük nedeni olduğunun altını çizdi.

 Selçuk Geçer’ den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

Hükümetin yanlış bir ekonomi politikası çizdiğini dile getiren ünlü analiz Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarının önümüzdeki dönemlerde daha da yükseleceğini söyledi. Çin modeli söylemlerine eleştirel bir bakış açısı ile yaklaşan Selçuk Geçer şu ifadelere yer verdi:

“Senin alım gücün dibe vurmuş, insanın fakirleşmiş, devlete muhtaç insan sayın 20 milyonun üstüne vurmuş, aile sayısı 6.6 milyona bulmuş, sen bu işi yönetemiyorsun her zamanki gibi topu taca atıyorsun. Efendim bunu dış güçler yaptı, faiz lobisi yaptı, stokçular yaptı diyorsun. Artık fakirleşme ortada şimdi bir model deniyorlar. Ülkeyi yöneten yetkili çıktı dedi ki ‘Biz bir şey deniyoruz’ Koskoca ülke deneme tahtası mıs? Sonra da şuna şaşırıyoruz dolar geçen hafta 10 liraydı şimdi 17 lira oldu. 3 hafta sonra 30 lira olduğunda da şaşırma. Bakın be size bir şey söyleyeyim 3 Ocak’ta enflasyon rakamları açıklanacak. Büyük ihtimalde biz %35’in üzerinde bir enflasyon rakamı ile karşılaşacağız.”

İfadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP