DOLAR

32,5547

0.11%
EURO

35,0202

-0.08%
ALTIN(gr)

2.439,07

0,14%
BİST 100

%
JPMorgan Ve Siemens ten Dev Ortaklık!

JPMorgan Ve Siemens ten Dev Ortaklık!

Bankalar, dijital defter teknolojisi açısından yeni uygulamalar arayışını sürdürürken, son dakika haberi Amerikan merkezli dünyaca ünlü bankacılık devi JPMorgan ile Siemens cephesinden geldi. ABD bankacılık devi JPMorgan, Alman sanayi grubunun ödemeleri açısından bir blog sistemini geliştirmek amacıyla Siemens ile ortaklık kurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
JPMorgan Ve Siemens ten Dev Ortaklık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siemens İle JPMorgan Ortaklık Kurdu

Bankalar, bünyelerinde gerçekleştirilen iş ve işlemleri kaydeden, doğrulayan ve otomatik bir hale dönüştüren sistemleri meydana getirmek amacıyla blok teknolojisinden yararlanıyor. Bunların bir özelliği ise kripto para birimlerini destekliyor olmasıdır. Bu hususta bir haber, JPMorgan ile Siemens ikilisinden geldi. Siemens, kullanımı başına ödeme şeklinde ödeme modellerinin artış gösteren popülaritesi sebebiyle beklediğinden çok daha fazla sayıda ödemeyi işlemek amacıyla girişmiş otomasyona gereksinim olduğunu dile getirdi. Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Siemens nakit yönetimi ve ödemeler başkanı Heiko Nix, ortaya çıkan dijital iş modelleri de meydana gelebilecek değişikliklerin bu ortaklığın meydana gelmesine sebep olduğunu dile getirdi.

 Geliştirilecek sistem, Siemens’in kendi hesapları arasında otomatik bir şekilde para transferi gerçekleştirmek amacıyla kullanılıyor. Şimdilik duruma bakıldığında yalnızca ABD doları ile kullanılmakta olan bu sistemin gelecek senelerde Euro transferlerine genişlemesi planı ön plana çıkıyor. Onyx’in küresel madeni para sistemleri başkanı Naveen Mallela, JPMorgan’ın blok zinciri birimi Onyx aracılığı ile Siemens ile geliştirilen altyapı platformunun, programlanabilir ödemelerin, düzeni siparişler ve otomatik ödemeler gibi var olan kullanımların ötesinde yer aldığını dile getirdi. Mallela, müşterilerin daha esnek kurallar istediğini ve bu durumda mevcut altyapının yetersiz kaldığını bu nedenle çeşitli altyapı platformlarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Siemens ve JP Morgan tarafından kurulan bu ortaklık sayesinde müşterilere çok daha iyi hizmetleri sunulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP