DOLAR

32,6051

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.497,07

0,52%
BİST 100

%
Dubai, Özel Kripto Bölgesi Kurmaya Hazırlanıyor

Dubai, Özel Kripto Bölgesi Kurmaya Hazırlanıyor

Dubai, yeni ekonomik piyasaları geliştirmek amacıyla çeşitli adımlar atıyor. Bugün Dubai hükümeti tarafından yapılan açıklamalara göre atılacak bu adımlardan birisi ise Dubai Dünya Ticaret Merkezi Özel kayıp Doğu bölgesi açısından hazırlık yapılıyor olması.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Dubai, Özel Kripto Bölgesi Kurmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nden Özel Kripto Bölgesi Adımı

Dubai Dünya Ticaret Merkezi; Borsalar, ürünler, dijital varlıklar dahil olmak üzere bütün sanal varlıklar ile kripto açısından çok detaylı bir bölge ve düzenleyici konumuna geçiş yapmak amacıyla girişimlerde bulunacak. Bugün gerçekleştirilen açıklamaya göre Dubai Dünya Ticaret Merkezi, Dubai’deki kripto piyasası açısından kapsamlı bir ekosistem tasarlamak amacıyla harekete geçecek. Oluşturulacak ortam ile Dubai’deki özel piyasa ve alakalı kuruluşlarla işbirliği gerçekleştirilecek. Diğer taraftan burada genel yatırımcının korunması, kara para aklamasını önleme ve terörizmin finansmanı ile mücadele uyumluluğu da sunulacak.

Dubai’deki Kripto varlıkları (sanal varlıkları) ve pazarları daha da geliştirmek amacıyla atılan bu adım, yenilikçi parasal emtialar açısından bir çerçeve oluşturmayı ile kripto para birimleri gibi gelişmiş blok zinciri teknolojisine dayanan yeni trendleri benimsemeyi kapsıyor. Dubai Dünya Ticaret Merkezi, bölgenin; işi ticaret ile teknoloji açısından önde gelen bir küresel merkez olma idealini kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayacak. Bu bağlamda duruma bakıldığında dünya ticaret merkezi, sanal varlık yasama ile uygulama politikalarının dünya genelinde yeni bir düzenleyici çerçevesini sunacak. Diğer taraftan bütün bu iş ve işlemleri denetleyecek. Bu çapraz etkileşimi kolaylaştırmak amacıyla atılacak tarihi bir adım niteliği taşıyor.

Dünyadan Benzer Örnekler Görmek Mümkün

Dünyadan kripto para alemine yatırım yapmak amacıyla ortaklık kuran ya da kripto para dünyasını daha yakından tanımak amacıyla girişimlerde bulunan kişi ve kurumların haberlerini duymak mümkün. Amerikan merkezli dünyaca ünlü yatırım bankası  JPMorgan ile Alman teknoloji harikası Siemens, müşteri altyapı platformlarını daha da geliştirmek amacıyla ortaklık kurdu.

 

Dubai tarafından atılacak bu çok kritik adım sonrasında kripto para dünyasının bütün detaylarının geliştirilecek teknolojik platformlar sayesinde tanınması ve tanıtılması faaliyetleri daha da kolay bir hal alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP