DOLAR

32,4741

-0.05%
EURO

35,0469

-0.03%
ALTIN(gr)

2.436,71

0,03%
BİST 100

%
İngiltere Merkez Bankasından Kripto Paralarla İlgili Çok Sert Kararlar

İngiltere Merkez Bankasından Kripto Paralarla İlgili Çok Sert Kararlar

Bilindiği gibi İngiltere’de son zamanlarda kripto paralar ile ilgili çok sert kararlar alınmıştı. Öyle ki otobüs ve metro duraklarında bulunan kripto para reklamları dahi kaldırıldı. İngiliz Merkez Bankası'nın önlemleri daha da sertleştirmek istediği açıklandı. Bir kurum yetkilisi tarafından verilen bilgilere göre İngiltere Merkez Bankası, diğer merkez bankalarıyla arasındaki koordinasyonu daha da artıracak. Bunun altında ise kripto varlıklar hususunda bilgi edinememe durumu yatıyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
İngiltere Merkez Bankasından Kripto Paralarla İlgili Çok Sert Kararlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda pek çok dünya devletinin merkez bankası tarafından kripto paralar ile ilgili olumsuz açıklamalar peş peşe gelmeye devam ederken, Hindistan‘dan Rusya’ya İngiltere’den ABD‘ye kadar pek çok önemli ekonomik devi, önemli yargı bölgeleri kripto para regülasyonların artırmanın hatta onları tamamen yasaklamanın yollarını arıyor. Konuyla alakalı ise The Times gazetesine bir röportaj veren İngiltere Merkez Bankası’nın finansal istikrar stratejisi ve risk departmanın başı yöneticisi olan Sarah Bredeen, yapmış olduğu açıklamada İngiltere Merkez Bankası’nın kripto paralar hususunda çok daha sert önlemler almak amacıyla çeşitli hazırlıklar içerisinde olduğunu söyledi. Merkez bankalarının birbirleriyle olan kurumsal iletişimi ile işbirliklerinin çok daha fazla artış göstereceğini dile getiren Bredeen, birleşik krallığın bunu yalnız başına çözeceği bir durum olmadığını ve kripto paralar ile ilgili yeterli bilgi elde edilemediğini, kurumların beraber çalışması gerektiğini söyledi.

 İngiltere Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta yayınlamış olduğu finansal istikrar bildirgesinde risk yönetiminin artış göstereceğini, devam edilebilir inovasyon ortamının ise daha geniş çapta güvenin sağlanacağını açıkladı. The Times gazetesine vermiş olduğu röportajda finansal istikrar kurumunun faaliyetlerini de gündeme getiren Bredeen, 2000’li senelerin sonlarında meydana gelen finansal krizin sonrasında kurulan FSB’nin kripto para regülasyonları açısından yıllarını harcadığını ve dünyadaki bütün regülasyon kurumlarının beraber faaliyet göstermesi açısından çaba harcandığını ve gerçek bir regülasyon çerçevesi oluşturacaklarını dile getirdi.

 Bundan bir hafta önce Rusya Merkez Bankasından iki gün art arda kripto paraların Rusya’da yasaklanması hususunda çeşitli açıklamalar gelmişti. Kurum yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ise kripto paraları kendi ülkelerinde istemediklerini ve finansal istikrarsızlığın sebebi olarak kripto paraların gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Benzer bir açıklama ise ABD’den gelmişti ve kripto paraların tüm açısından olmasa dahi sağ bitcoinleri açısından finansal istikrarsızlık sebebi şeklinde yorumlar yapılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP