DOLAR

32,4944

0.24%
EURO

34,6111

0.32%
ALTIN(gr)

2.488,06

0,22%
BİST 100

%
Rusya Merkez Bankası Yetkilisinden Kritik Kripto Para Açıklaması

Rusya Merkez Bankası Yetkilisinden Kritik Kripto Para Açıklaması

Dünyada küresel bir hal almaya başlayan kripto paralar ile ilgili ne yapacağını bilmeyen pek çok ülke var. Bu ülkelerin başında Rusya'da geliyor denilebilir. Rusya'nın üst düzey yetkilileri, bazı zamanlarda kripto paralar ile alakalı çok önemli açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Rusya Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Vladimir Chistyukhin, kripto paralar ile ilgili çok çarpıcı detaylara geri verdi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Rusya Merkez Bankası Yetkilisinden Kritik Kripto Para Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus Merkez Bankası Yetkilisi, Kripto Paralara Yer Olmadığını Söyledi

Rusya Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Vladimir Chistyukhin, kripto paralar ile ilgili genel itibari ile Merkez Bankası’nın şu sıralar Kripto para birimlerinin kullanımını sınırlama önerileri üzerinde ayrıntılı bir rapor hazırladığını söyledi. Diğer taraftan Merkez Bankası yetkilisi, işletilen kripto para birimlerinin yakın zaman içerisinde Rusya’nın parasal piyasalarında kullanılmayabileceğini de dile getirdi.

Rus hükümeti, bir taraftan kendi dijital Rus rublesini çıkarmak amacıyla çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan kripto paralar ile ilgili nasıl kararlar alacaklarını tartışıyor. Bu arada Rusya’nın kripto para birimlerine karşı olduğunu söylemekte fayda var. Bu nedenle Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı, şu ifadelere yer verdi:

“Size bir ipucu vereceğim: Rus finans piyasasında kripto para birimine yer görmüyoruz.”

Dedi.

 Hatırlanacağı gibi Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, Rus halkının senelik bazda yaklaşık olarak 5 milyon dolar değerindeki iş ve işlemlerde kullandığı kripto para birimlerine oran yatırımları hoş karşılamadığını söylemiş. Diğer taraftan Rusya Merkez Bankası, daha öncesinde de Çin ve Hindistan‘ı örnek göstererek, ülkenin daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söylemişti. Daha öncesinde de Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, kripto paralar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda kripto paraların tam manası ile yasaklanmasının yerine bu paraların iyi bir şekilde tanımlanması ve ortaya çıkaracağı risk faktörünün çok iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini söylemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP