DOLAR

32,3555

0.1%
EURO

35,1384

-0.09%
ALTIN(gr)

2.322,61

0,17%
BİST 100

%
Popüler Kripto Para Platformuna Siber Saldırı Düzenlendi:Kayıp 1.6 Milyon Dolar

Popüler Kripto Para Platformuna Siber Saldırı Düzenlendi:Kayıp 1.6 Milyon Dolar

Bent Finance, katılımcılara hesaptaki fonlarını geri çekmelerini önerdi ve kayıtları geri ödeyeceğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Popüler Kripto Para Platformuna Siber Saldırı Düzenlendi:Kayıp 1.6 Milyon Dolar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Staking ve Farming platformu Bent Finance, aralık ayı içerisinde korsanlar tarafından siber saldırıya uğrayan 6. kripto borsası oldu. Gerçekleştirilen saldırının kabul edilmesinin sonrasında katılımcılardan havuz fonlarını geri çekmeleri hususunda önerilerde bulunuldu ve güvenlik ihlalinin gerçekleştirildiği platformdan ödül taleplerinin devre dışı bırakılması sağlandı.

Bent Finance’ye Siber Saldırı

Bent Finance, geçtiğimiz pazartesi günü firmanın herhangi bir fon kaybı bildirmediği bir zamana çizelgesi olan yaklaşık 20: 55 EST’de gerçekleştirdi. Bununla beraber topluluk, blockchain geliştiricisi PeckShield’in hacklenme işlemlerinin kaynağını bulduğu iddia edildiği vakit büyük bir saldırı olayından şüphelendi. Ekip, meydana gelen bu gelişmeyi daha iyi bir şekilde analiz edebilmek amacıyla iki bağımsız beyaz şapka geliştiricisi ile bir anlaşmaya vardı. Firma, kısa süre içerisinde saldırıyı onayladığını açıkladı. Bent Finance, havuz yatırımcılarına istismar giderilene kadar fonları geri çekmelerini önerdi. Ancak firma, Bent eğrisi havuzundan çalınan bütün fonların geri ödeneceğini söyledi.

  Borsa Tarafından Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

“Bir sonraki duyuruya kadar protokolden çekilmenizi öneririz. Hiçbir yere gitmiyoruz, öyle ya da böyle kurtulacağız.”

Denildi.

 Koyup 1.6 Milyon Dolar

Kripto dolandırıcılığı araştırmacısı ve TRM Labs’den ABD gizli servisi Joe McGill’in eski çalışanına göre siber saldırıyı gerçekleştirenler, yazının yazıldığı esnada toplam değeri 1.6 milyon dolardan fazla olan yaklaşık 440 Ethereum çaldı. McGill’in soruşturmaları, kripto para borsası sonunda düzenlenen siber saldırının 12 Aralık tarihinden itibaren devam ettiğini gösteriyor ve bu durum aslında Bent Finance borsasının 1 Aralık tarihinden itibaren saldırganın sistem üzerindeki varlığından şüphelendiği bulgusu ile çelişiyor.  Sadece aralık ayı içerisinde Grim Finance, BitMart ile AscendEX dahil olmak üzere 5 kripto para borsası, gerçekleştirilen siber saldırının neticesi olarak kümülatif şeklinde 600 milyon doların üzerinde bir kayıp yaşadı. Fakat, Bent Finance istismarından kaynaklı bir şekilde meydana gelen kayıpları belirlemek amacıyla daha fazla araştırma devam edecek gibi görünüyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP