DOLAR

32,5920

0.23%
EURO

34,8318

0.46%
ALTIN(gr)

2.417,05

-0,63%
BİST 100

%
Doların Düşmesi, En Çok Kripto Para Yatırımcılarını Etkiledi

Doların Düşmesi, En Çok Kripto Para Yatırımcılarını Etkiledi

Türkiye piyasalarında 1 Amerikan doları, tarihi rekorunu tazeleyerek 19 lira seviyelerine kadar ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam tüketiciyi korumak ile TL kanadına yatırımcı çekmek amacıyla yeni tedbirler alındığını açıkladı. Bu açıklamaların hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada her şeyi tersine çevirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Doların Düşmesi, En Çok Kripto Para Yatırımcılarını Etkiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belki de dolara karşı bir ülkenin almış olduğu en başarılı galibiyet şeklinde tescillenen bu konuşmalardan hemen sonra Türkiye bankalar birliği başkanı tarafından yapılan açıklamalarda ise piyasalarda 1 milyar doların bozdurulduğu açıklandı. Öyle ki Türkiye’nin döviz karşısındaki bu çıkışları bütün paraları olumlu ve olumsuz bir şekilde etkilemeye devam etti. Bitcoin kripto para birimi ile diğer kripto para yatırımcıları zararda dahi olsa Amerikan dolarının inanılmaz artışları karşısında çok daha karlı bir pozisyonda yer aldı. Fakat bu garip bir durum pek de uzun soluklu olmadı ve Amerikan doları, TL karşısında çok sert bir şekilde geri çekilme evresine girdi. Böylelikle çağrıda bulunan yatırımcıların pozisyonları bir anda tersine döndü ve yatırımcılar, sabahleyin gözlerini açtıklarında dolar kuru artışı nedeniyle karda oldukları günlerden zarar pozisyonlarda yer aldı. Fakat böylelikle karda olan yatırımcıların pozisyonları ise ansızın tersine döndü. Yatırımcılar, sabahleyin gözlerini açtıklarında dolar kuru artışı nedeniyle karda olduklarından zarar pozisyonunda yeni aldılar. Türk lirasının Amerikan doları karşısında bu şekilde değer artışı yaşaması, Bitcoin kripto para birimi ile diğer altcoinleri olumlu bir şekilde etkiledi ve salı günü Bitcoin kripto para birimi ile altcoinlerde ortalama olarak %5 oranında bir yükselme meydana geldi. Ünlü analist Michael Van De Poppe, Twitter hesabından konuyu değerlendirdi:

“Bitcoin, bugün çok güzel bir şekilde fiyatlanıyor. Bugün Ethereum iyi bir şekilde yükseliyor. Asıl Sebep olarak, yükselen Türk Lirası daha iyi performans sergiliyor”

Dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP