DOLAR

32,4643

-0.08%
EURO

34,8138

-0.55%
ALTIN(gr)

2.437,55

0,07%
BİST 100

%
Çin’de Yasaklanmasına Rağmen Kripto Para Madencileri, Gizliden Gizliye Faaliyetlerini Sürdürüyor
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Çin’de Yasaklanmasına Rağmen Kripto Para Madencileri, Gizliden Gizliye Faaliyetlerini Sürdürüyor

Çin’de Yasaklanmasına Rağmen Kripto Para Madencileri, Gizliden Gizliye Faaliyetlerini Sürdürüyor

Alınan bir son dakika haberine göre; internet protokol adresi manipülasyonu, hidroelektrik enerjisi ile şebeke elektriği yöntemlerinin birer kombinasyonunu kullanan Çinli madenciler, ülkedeki kripto para yasakları kararlarına rağmen geçimlerini bu alanda sağlamaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Çin’de Yasaklanmasına Rağmen Kripto Para Madencileri, Gizliden Gizliye Faaliyetlerini Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Devleti, kripto para alım satım işlemleri ile kripto para madenciliği faaliyetlerinin merkezi konumundaydı. Ancak Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda ülkede kripto para madenciliği yasaklanması ile ilgili bir dizi yasaklama ve kısıtlamalara kuralı getirildi. Bunun üzerine Çin’de bulunan kripto para madenciliği, dünyanın çeşitli yerlerine dağılarak madencilik faaliyetlerini devam ettirdi. Ancak alınan bir son dakika haberine göre Çin’de halen kripto para madenciliği yapıldığı ile ilgili kulis haberleri yayılmaya devam ediyor.

 Kısa Bir Süre Önce Çin’de Kripto Para Madenciliği Yasaklanmıştı

Bilindiği gibi kısa bir süre önce Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda Çin Devleti’nde madencilerin, kripto para madenciliği faaliyetlerini yasaklandığı açıklanmıştı. Kuzey Amerika ile Orta Asya gibi daha kripto para dostu olan bölgelere doğru büyük bir madenci göçü başlamıştı. Söz konusu bu göç, Çin Devleti’nde kripto paralara getirilen kapsamlı bir yasağın sonrasında geldi. Çok sayıda kripto para madencisi, ellerinde bulunan sınırlı kaynaklar ile bir anda açıkta kaldı. Bu yasaklamalara rağmen bazı Bitcoin kripto para madencileri Çin’de yaşamaya devam ediyor. Çin Devleti’nde madencilerin kalma sebepleri arasında ise koronavirüsü pandemisi sebebiyle meydana gelen seyahat kısıtlamaları başta olmak üzere tedarik zinciri problemleri ile yurt dışında bağlantıları olmamaları yer alıyor.

Bununla beraber Çin’de bulunan kripto para madencileri, operasyonlara devam etmek zorunda kaldı. Hidroelektrik enerjisi ile şebeke elektriğini kullanan madenciler, bazı eyaletlerde bulunan çok sayıda barajın elde etmiş oldukları hidroelektrik enerjisi yine bel bağladı. Bu barajlardan çekilen elektrik ise pek göze çarpmıyor ve böylelikle Çinli yetkililerin dikkatini çekmiyor. Söz konusu barajlardan elektrik enerjisi üretimi ise özellikle mayıs ayı içerisinde ve sonbahar sonunda gerçekleşen yağmur döneminde çok verimli oldu. Madenciler, Çin’de bulunan barajlardan elektrik elde edebilmek amacıyla madencilik ekipmanları ile uyumlu bir şekilde kendi altyapılarını koruyor. Madencilik faaliyetlerini tespit edebilmek amacıyla Çinli yetkililer ile beraber çalışan bazı firmalarda var. Bir ülkenin, kripto para madenciliğini yasaklanmasının en büyük sebebi fazla elektrik enerjisi tüketiminin meydana gelmesidir. Çin Devleti tarafından yapılan resmi açıklamalarda kripto para madenciliği yasaklandığı açıklanmıştı fakat buna rağmen yine de şu anda Çin’de bulunan madenciler, gizliden gizliye kripto para madenciliği faaliyetlerini sürdürüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP