İş Bankası Genel Müdürü, Bu Sabah İtibarıyla Bozdurulan Dolar Miktarını Açıkladı
  • Finans 365
  • Döviz
  • İş Bankası Genel Müdürü, Bu Sabah İtibarıyla Bozdurulan Dolar Miktarını Açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü, Bu Sabah İtibarıyla Bozdurulan Dolar Miktarını Açıkladı

İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde anlatılan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemine yönelik açıklamalarda bulundu. Genel müdür Hakan Aran, önlemlerin açıklanması neticesinde bu sabah itibariyle 1.75 milyar döviz bozdurulduğunda söyledi. Türkiye bankalar birliği başkanı Alpaslan Çakar ise dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında piyasalarda 1 milyar doların bozdur olduğunu ifade etmişti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
İş Bankası Genel Müdürü, Bu Sabah İtibarıyla Bozdurulan Dolar Miktarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduata yönelik açıklamalarda bulundu. Bir ekonomi kanalında gazetecilerin sorularına cevap veren İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, önlemlerin açıklanması neticesinde bu sabah itibariyle piyasalarda 1.75 milyar döviz bozdurulduğunu söyledi.

 20 Aralık Pazartesi 2021, Tarihi Bir Gün Oldu

İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda bu deneyimi elbirliği ile üretmeye çalıştıklarını ve ellerinden geldiğince yeni ekonomik modeli anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını ve destek sunmaya çalıştıklarını söyledi. Kısa vade içerisinde bu model açısından gerçekleştirilecekler üzerinde çaresiz kaldıklarını ve bunun da çok önemli bir açmaz olduğunu söyledi. Bilindiği gibi tek enstrümanın faiz olduğu için hep faizi konuştuklarını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati, Dolmabahçe’de bütün banka müdürlerinin topladığında faizi unuttuklarını ve faizin haricinde ne yapılabileceğini konuşulması gerektiğini söyledi. Dün akşamki meydana gelen gelişmelerin hemen akabinde de bizdeki kazanımı TL de kalarak sağlayacak bir enstrüman olduğunu söyledi. Dolmabahçe’deki toplantıda dövize endeksli bir şekilde tahvil şeklinde not aldıklarını ve yeni ekonomik modelin başarısı açısından ortam yaratıldığını söyledi. Dünün tarihi bir gün olduğunu söyledi.

 3 Aylık Bir Fırsat Penceresi Açıldı

İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, yapmış olduğu açıklamada hazineye yük 1-2 çeyrek devam edebilir, daha sonrasında ise normalleşme sürecinin başlayacağını söyledi. Kendilerine yeni modelin başarısı açısından bir fırsat penceresi açıldığını dile getiren Hakan Aran, 90 günlük bir fırsat penceresinin açıldığını ve böylelikle bu sefer bu fırsatın iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Yatırım araçlarını çeşitlendirmek amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Hakan Aran, devamlı kamunun bir finansal ürün tasarlamasının doğru olmadığını ve faizin haricinde bir imkan olduğunu göstermek amacıyla böyle bir enstrüman yaratıldığını söyledi. Fakat bankacılık açısından kendi görevlerinin yaratıcı olarak yatırım araçlarını çeşitlendirmek olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP