DOLAR

32,5156

-0.08%
EURO

34,9504

0.31%
ALTIN(gr)

2.434,07

0,47%
BİST 100

%
Rusya’dan Çok Kritik Kripto Para Yasağı Açıklaması

Rusya’dan Çok Kritik Kripto Para Yasağı Açıklaması

Rusya hükümetine yakın kaynaklardan edinilen son dakika haberlerine göre Rusya'nın kripto paraları karşı tutumunun daha da iyi anlaşılması açısından çeşitli açıklamalar yapıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Rusya’dan Çok Kritik Kripto Para Yasağı Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda Rusya‘da üst düzey yetkililer tarafından kripto paralar ile ilgili oldukça kritik ve karmaşık açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Rusya’daki kurumların ve Rus yurttaşlarının kripto para yatırımını gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği hususu tam bir muamma şekline dönüştü. Bugün ise gelen açıklamalara bakıldığında önceki sert tutumunu aksine daha ılımlı bir pozisyon sergilendiğini görebiliriz.

 Rusya’da Kripto Para Yasağı

Rusya, ülkenin Kripto para çalışmaları ile ilgili daha çok rapor sağladığı için kripto para piyasalarına karışık sinyaller göndermeye devam ediyor. Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, yerel parasal düzenin kripto para kullanmasının önüne geçmek amacıyla nasıl bir fikir sahibi olduğu dile getirdikten sonra kısa bir süre içerisinde Merkez Bankası’ndaki başka bir yönetici ise kripto para yatırımının Rusya’da yapısal olarak kalıcılık göstereceğini söyledi. Fakat diğer taraftan bakıldığı zaman önemli bir koşul olacak; Rusya’ya ait olan yayın kuruluşu TASS tarafından 20 Aralık tarihinde yapılan bir çalışmanın analiz edilmesine göre, Rusya Merkez Bankası Başkanı Vladimir Chistyukhin, Rusların Bitcoin kripto para birimi gibi kripto para birimlerine sadece yabancı firmalar aracılığı ile yatırım gerçekleştirebileceklerini söyledi. Gelen en son dakika haberlerine göre açıklanma, yatırımlarını serbest bırakılacağı fikrini destekler nitelikte. Fakat Merkez Bankası başkanı tarafından yapılan bu kritik açıklama ise bunun tam tersini ön plana çıkarıyor. Merkez Bankası başkanı ve yardımcısı ise bu konuda fikir birliğine varmadı veya başkan geri adım atmış gibi bir pozisyon ortaya çıktı.

Rusya’da Kripto Para Çalışmaları

Üst düzey yetkili, Rusya’nın kripto piyasası ile ilgili daha çok düzenleyici netlik sağlamak amacıyla faaliyet gösterdiğini ve yerel makamların ise konuyla alakalı yasal çalışmaları düşüneceğini dile getirdi. Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı, Rusya Merkez Bankası’nın şimdilik duruma bakıldığında kripto paraların Rus finansal sistemindeki rolüne yönelik vizyonunu ayrıntılı bir şekilde açıklamak amacıyla bir danışma raporu hazırladığını açıklayarak bir ipucu vereceğini ve Rus finans piyasasında kripto para birimlerine yer olmadığını düşündüklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP