DOLAR

32,5788

0.19%
EURO

34,8232

0.44%
ALTIN(gr)

2.418,82

-0,56%
BİST 100

%
El Salvador’dan Yüklü Miktarda Bitcoin Alımı

El Salvador’dan Yüklü Miktarda Bitcoin Alımı

Bitcoin Kripto para birimini resmi para birimi ilan eden El Salvador hükümeti, yeni bir alım daha gerçekleştirdi. 21. Yüzyılın 21. yılının 21. günü anısına 21 adet Bitcoin Kripto para birimi alımı gerçekleştirildiğini dile getiren El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, El Salvador’un yüzölçümü 21 bin kilometrekare. Bunun tesadüf olması imkansız! Şeklinde bir paylaşım yapması da dikkatlerden kaçmadı. Buna göre bu akşam saat 21.21’de El Salvador, yeniden Bitcoin alacak!  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
El Salvador’dan Yüklü Miktarda Bitcoin Alımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi El Salvador, dünyada Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak ilan eden ilk ülke olarak biliniyor. En büyük Kripto parayı biriktirmeye devam ediyor. Artık dünyanın en çok tanınan ve bilinen devlet başkanlarından biri haline gelen Nayib Bukele, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklama ile günün anısına 21 Bitcoin daha alıp El Salvador hükümetinin hazinesine eklediklerini açıkladı.

 21. Yüzyılın 21. Yılının 21. Günü…

 El Salvador hükümetinin, şimdiye kadar pek çok defa Bitcoin’i yüklü miktarda aldığını biliyoruz ancak bu sefer gerçekleştirilecek alımın arkasında bir başka sebep yatıyor. El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda El Salvador Devleti’nin yüzölçümünün 21000 kilometre olduğunu ve bunun tesadüfi olmadığını söyledi. Diğer taraftan bugün 21. yüzyılın 21. yılının 21 günü… yani bunu fırsata çevirebilmek amacıyla 21 adet Bitcoin kripto para birimini alıp devletin hazinesinde Saklayacaklarını söyledi. Daha öncesinde de yerel saat itibari ile 21.00’de alımı gerçekleştireceğini dile getiren devlet başkanı Nayib Bukele, alımı yine aynı şekilde 21.21’e kadar bekletti ve tam da bu dakika içerisinde 21 adet Bitcoin kripto para birimi aldığını açıkladı.

 El Salvador’dan 500 Milyon Dolarlık BTC Alımı

Yapılacak son alımla beraber Latin Amerika ülkesinin elinde toplam Bitcoin sayısı 1141’e çıkmış oldu. Bilindiği gibi kasım ayı içerisinde Bitcoin kripto para birimi festivalinde bir Bitcoin kenti kuracaklarını ve burada vergi alınmayacağını dile getiren El Salvador başkanı Nayib Bukele, 500 milyon dolarlık btc daha alacaklarını söylemişti. Bu alımda ise 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin kripto para birimi tabirlerinden elde edilecek gelirlerle karşılanacak. El Salvador, Bitcoin kanununu geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde meclisten geçirmiş ve 7 Eylül tarihinde ise resmen yürürlüğe sokmuştu. El Salvador’da ABD dolarının yanında aynı zamanda Bitcoin kripto para biriminin de resmi para birimi olarak kullanılmasına karar verilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP