DOLAR

32,4956

0.25%
EURO

34,5582

0.16%
ALTIN(gr)

2.496,29

0,54%
BİST 100

%
Rusya Merkez Bankasından Kripto Para Hamleleri

Rusya Merkez Bankasından Kripto Para Hamleleri

Rus haber ajansından alınan son dakika haberine göre Rusya Merkez Bankası; Rusya'da kripto paraların dolaşımını yasaklamak yerine onları regüle edecek bir yasa tasarısı çıkarmak amacıyla kolları sıvadı. Devlet Dumasın'da gazetecilere bir röportaj veren Rusya Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Vladimir Chistyukhin, kripto paraların dolaşımına yönelik çeşitli kuralları koymayı hedeflediklerini dile getirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Rusya Merkez Bankasından Kripto Para Hamleleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Chistyukhin, Rusya Merkez Bankası‘nın Rus yurttaşlarının banka hesaplarından kripto para borsalarına gerçekleştirilen para ve varlık transferlerinin yasaklanmasını destekleyip desteklemediğini sorduğunu ve daha sonrasında ise ortaya şu tip gelişmelerin çıktığını söyledi.

Mevzuat içerisinde değişiklik gerçekleştirerek problemin çözüleceğine inandığını söyledi. Kripto paraların dolaşımının nasıl gerçekleştirileceğine yönelik daha doğru bir tanım yapılacağını söyledi.

Diğer taraftan Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı, Rus vatandaşları ile firmaların yerel altyapı ya da aracılar vasıtasıyla kripto para alım satım işlemleri ile saklama ile ilgili sahip olduklarını ifade etti. Diğer taraftan banka, yakın zaman içerisinde kripto paralar ile alakalı bir rapor hazırlayacak ve bunu Rus kamuoyu ile paylaşacak. Rusya Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı, bu raporun Rus finans piyasasında kredi paralarının yeri ile alakalı yaklaşımlarının yer alacağını söyledi. Bir ipucu verilmesi gerekirse eğer Rus finans piyasalarında kripto paralara yer olmadığını da söyledi. Ancak Diğer taraftan konulara bakıldığında Rusya’dan 5 trilyon ruble değerinde kripto para yatırım gerçekleştirildi ile ilgili son dakika haberi de gelince aslında burada Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısının her ne kadar da Rus piyasalarında kripto paralara yer olmadığı ile ilgili açıklamalarını kullanmış olsa da aslında Rus hükümetinin de yine aynı şekilde kripto paraları tamamen yasaklamak yerine bu tip paraları daha iyi bir şekilde regüle etmek amacıyla kolları sıvadı anlamı ortaya çıkıyor. Rus hükümeti tarafından alınacak kararlar doğrultusunda Rusya Merkez Bankası tarafından Rus finans piyasasında kripto paraların daha iyi bir şekilde regüle edilmeleri açısından çeşitli çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların yapılmasından önce Rus merkez bankası tarafından kapsamlı bir rapor hazırlanacak ve Rus vatandaşlarının kripto paralara bakış açısına göre çalışmalar şekil alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP