DOLAR

32,5462

-0.01%
EURO

34,8314

-0.11%
ALTIN(gr)

2.426,57

-0,13%
BİST 100

%
15 Milyon Dolarlık BTC Cüzdanı, 9 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti

15 Milyon Dolarlık BTC Cüzdanı, 9 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti

Alınan bir son dakika haberine göre uzun süredir uykuda bulunan bir Bitcoin balinası, 9 yıl aradan sonra ilk defa bir işlem gerçekleştirerek harekete geçti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
15 Milyon Dolarlık BTC Cüzdanı, 9 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık olarak 9 senedir herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen bir Bitcoin cüzdanından yıllar sonra bir transfer işlemi gerçekleştirildi. Peki, gerçekleştirilen bu işlemin tam olarak nasıl yorumlanması gerekir ve cüzdanın büyüklüğü ne kadar? Detaylar haberimizde…

 Bitcoin Cüzdanı Yıllardır Uyuyordu

Kripto para dünyasından alınan bir son dakika haberine göre bahsi geçen bu cüzdanın içerisinde 321 adet Bitcoin para biriminin bulunduğunu (15 milyon dolar değerinde) varlık bulunuyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda cüzdanın 2013 senesinden itibaren hiç kullanılmadığı ve yaklaşık olarak 9 sene boyunca herhangi bir işlem gerçekleştirilmediği ilk defa ise 21 Aralık tarihinde bir işlem gerçekleştiği açıklandı. Önemli kripto para iş ve işlemlerini takip eden Whale Alert tarafından kamuoyu ile paylaşılan bilgilere bakıldığında ise 2013 senesinde cüzdanın değerinin 6594 dolar olduğu ve günümüze rakamlarına göre durum değerlendirildiğinde ise yaklaşık olarak 9 sene içerisinde cüzdanın değerinin 2300 kat artış gösterdiği açıklandı.

Peki Bu Cüzdan Kimin Ve Neden Harekete Geçti

Tahmin edilebileceği gibi bu kripto para cüzdanının tam olarak kime ait olduğu ile ilgili kesir ve net bir bilgi henüz paylaşılmadı. Kripto topluluğu ise cüzdan sahibinden çok niçin bu kadar zaman sonra ilk defa bir işlem gerçekleştirildiği merak edilmeye başlandı. Bazı kişiler, cüzdanın Bitcoin para biriminin yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya ait olabileceğini dile getirirken, bazıları ise böyle bir durumun kesinlikle mümkün olmayacağı görüşünü savunuyor. Buna ek bir şekilde bazı kişiler ise cüzdanın ansızın aktif hale gelmesinin nedeni nin, cüzdan sahibinin yıllar sonra cüzdanı ulaşmasının bir yolu olabileceğini ifade ediyor. Bunlara ek bir şekilde yatırımcılar, cüzdanın büyük bir satış gerçekleştirmeye hazırlanıp hazırlanmadığı merak etmeye başladı. Ancak cüzdan sahibi, yeni BTC almak amacıyla da cüzdanını yeniden aktif etmiş olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP