DOLAR

32,5706

0.01%
EURO

34,9835

0.26%
ALTIN(gr)

2.424,30

0,06%
BİST 100

%
İngiliz Ekonomi Profesöründen Korkutan Bitcoin Yorumu

İngiliz Ekonomi Profesöründen Korkutan Bitcoin Yorumu

2022 senesine girmemize sadece birkaç gün kala geriye dönüp baktığımız zaman Bitcoin kripto para biriminin 2021 senesini iyi bir şekilde geçirdiğini söylemek mümkündür. Lider kripto para birimi BTC, 2021 senesinin başından itibaren yaklaşık olarak %70 oranında değer artışı ile kripto para piyasasının toplam değerinin 2 trilyon dolara ulaşmasında oldukça büyük bir etki oluşturdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
İngiliz Ekonomi Profesöründen Korkutan Bitcoin Yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sussex Üniversitesinden Ekonomi Profesörü, Bitcoin’in 10 Bin Dolara Kadar Düşeceğini Söyledi

Tıpkı Goldman Sachs gibi Wall Street bankalarının katılım sağlaması ile beraber Bitcoin kripto para birimi ile bağlantılı ilk ABD borsa yatırım fonunun onay aldığı bir seneyi daha geride bırakacağız. Bununla beraber, artış gösteren düzenleyici denetlemeler ile yoğun fiyat hareketlilikleri, son dönemlerde Bitcoin kripto para biriminde beklentileri azalttı. Uzmanlar ise piyasanın düşüş eğiliminde olduğu hususunda çeşitli uyarılar yapıyor. Bazı uzmanların yapmış oldukları açıklamalara bakıldığında ise Bitcoin kripto para biriminin önümüzdeki birkaç ay içerisinde keskin bir düşüş ile karşılaşacağına inanılıyor. Daha önce de Finans365.com olarak açıkladığımız gibi BTC, kasım ayı içerisinde 69 bin dolarlık bir rekor seviyesine kadar çıkmayı başarmıştı ve daha sonrasında ise yaklaşık olarak %30’luk bir düşüş meydana geldi, fiyatı 50 bin doların dahi altına indi. Sussex üniversitesinden İngiliz ekonomi profesörü Carol Alexander’in Bitcoin kripto para birimi ile ilgili yapmış olduğu düşüş beklentisi yorumu, Bitcoin’in temel bir değeri olmadığı ve daha çok bir yatırımdan ziyade oyuncak şeklinde hizmet ettiği fikrine dayanıyor. Aleksander, konu ile alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi bir yatırımcı olsaydım, yakında Bitcoin’den çıkmayı düşünürdüm çünkü fiyatı muhtemelen gelecek yıl çökecek”

Bitcoin’e Destek Verenler, Kurumsal Yatırımcıya İnanıyor

Ekonomi profesörü Aleksandr, Bitcoin kripto para biriminde meydana gelecek büyük artıştan sonra geçmişte olduğu gibi yine aynı şekilde Bitcoin düşüşte geçebileceği ile ilgili hususta çeşitli uyarılarda bulundu. 2018 senesinde Bitcoin’in birkaç ay içerisinde 20 bin dolar seviyelerine kadar çaktıktan sonra tekrardan 3 bin dolara kadar düştüğünü hatırlattı. Kripto para biriminin destekçileri bir daha çok kurumsal yatırımcı kripto para piyasasına girdiği için bu sefer işlerin değişik olacağını ve artık eskisi gibi fiyat çöküşü yaşamayacağını düşünüyor. Ancak 2022 senesinin ortalarından itibaren başlamak suretiyle 2023 senesinin başlarına doğru gelindiğinde ise Bitcoin kripto para biriminin 10 bin dolara kadar düşüş yaşayacağını söyleyen ünlü İngiliz ekonomi profesörü, şimdiden Bitcoin kripto para birimine yatırım gerçekleştirip alım satım işlemlerinden para kazanmak isteyen kişileri korkuttu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP