DOLAR

32,3701

0.15%
EURO

34,9582

-0.33%
ALTIN(gr)

2.324,10

0,21%
BİST 100

%
ABD’de Kriptocular, Yönetimden Onay Bekliyor

ABD’de Kriptocular, Yönetimden Onay Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ulusal Kredi Birlikleri İdaresi (NCUA), mevduatları federal sigorta altındaki kredi birliklerinin üyelerine belirli koşullar altında dijital varlık alım satım işlemleri ile tutma avantajı vermeleri açısından kripto hizmet sağlayıcılar ile işbirliği gerçekleştirmelerini öngören bir mektup kaleme aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
ABD’de Kriptocular, Yönetimden Onay Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal kredi birlikleri idaresinin ödemeler ile siber güvenlikten sorumlu üst düzey yöneticilerinden Lance Noggle, konu ile alakalı yapmış olduğu bir açıklamasını da kredi birliklerinin er ya da geç kripto varlık hizmet ve ürünlerini bankaların yapmış oldukları biçimde üyelerine sunabilir olacaklarını dile getirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde ulusal bankaları regüle eden OCC, bankaların kripto paralar açısından sağlam hizmet vermelerine 2020 senesi temmuz ayı içerisinde geçileceğini yönünde yeşil ışık yaktı. Noggle, Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal bir şekilde faaliyet göstermekte olan bankalara ve diğer finans kuruluşlarına tanınan hakların kredi birliklerine verilmemesi durumunda müşterilerini bankalara kaptırma riskleri olduğunu savundu.

 Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerinin yasal bir düzene oturtulması amacıyla çeşitli çalışmalar uzun zamandır sürüyor. Amerikan Merkez Bankası başkanı tarafından kripto paralar ile ilgili yapılan açıklamalara bakıldığında ise kripto paraların ABD‘de yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve alım satım işlemleri ile madencilik faaliyetlerinin Merkez Bankası’nın yönetimi ve denetimi altında nasıl ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili bir rapor kaleme alındığı açıklandı.

 Amerikan senatosu başta olmak üzere Amerikan Merkez Bankası tarafından kripto paraların daha iyi bir şekilde her ay güle edilmesi açısından verilecek onay ile beraber kişisel ya da kurumsal açıdan kripto para madenciliği ile alım satım işlemlerinin daha yasal ve daha şeffaf bir ortamda yapılması açısından adımlar atılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP