DOLAR

32,5676

0.14%
EURO

34,9750

-0.15%
ALTIN(gr)

2.439,32

0,14%
BİST 100

%

Bitcoin, Yine Köşeye Sıkıştı!

Amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin, kasım tarihi içerisinde göstermiş olduğu yukarı yönlü performansı ile 69 bin doları aşarak bütün zamanların en büyük rekorunu kırmayı başlanmıştı. Bugün ise tarihi ve seviyesinin yaklaşık olarak %30 altında işlem görmeye devam eden lider coin, dar bantta hareket etmeye devam ediyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para birimini yapmış olduğu yatırımlarla adından sıklıkla söz ettiren Microstrategy CEO’su Michael Saylor, uzun vadede Bitcoin fiyatının 6 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Kripto para piyasası, aralık ayı itibariyle düzeltme sahnelerine devam ediyor. 4 aralık tarihli 53 bin dolar seviyesinde 42 bin dolara kadar geri çekilen Bitcoin kripto para biriminin yüzde 20’den fazla değer kaybettiği ortaya çıktı.

El Salvador, Bitcoin Toplamaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz 7 Eylül tarihinde Bitcoin para biriminin ulusal para birimi olarak kabul edilmesine karar veren Orta Amerika ülkesi El Salvador, piyasada meydana gelen değer düşüşünü fırsata çevirerek 47.000 dolar seviyesinden 150 Bitcoin aldığını açıklamıştı. Geçtiğimiz gün 21. Yüzyılın 21. Yılının, saat 21.21’inde, El Salvador’ un yüzölçümünün 21000 kilometre olmasına istinaden 21 adet kripto para birimi daha alındığı açıklandı. El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada 1 milyon dolar değerinde 21 adet Bitcoin kripto para biriminin daha alındığını açıkladı.

 Bitcoin, Dar Bantta Seyretmeye Devam Ediyor

4 aralık tarihinde Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen devasa çöküşün sonrasında Bitcoin, düşük hacimli ve yatay bir şekilde seyretmeye devam ediyor. Genel itibariyle bakıldığında 45 bin dolar ile 49 bin dolar arasında dar bir şerit sıkışan lider kripto para birimi Bitcoin’de yükselişlerin ivme kazanabilmesi amacıyla 50.000 dolar direnç seviyesinin aşılması gerektiği ile ilgili uzmanlar açıklamalar yapıyor. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre Bitcoin kripto para biriminin 45 bin dolar seviyesinin altına sarkması halinde satışların derin bir hal alacağı düşünülüyor.

 Bitcoin İşlem Hacmi, 3 Ayın En Düşük Seviyesinde

Diğer taraftan Glassnode firması aracılığı ile kaleme alınan bir haber makalesine göre Bitcoin kripto para biriminin işlem hacmi 3 aylık sürecin en düşük seviyesine kadar geriledi. Diğer taraftan raporda uzun vadeli yatırımcıların ve madencilerin Bitcoin satmadıkları ve biriktirmeye devam ettikleri açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP