DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Piyasalarında Yön Belirsizliği Devam Ediyor, Peki 2022, Kripto Paralar İçin Nasıl Bir Yıl Olacak?
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Piyasalarında Yön Belirsizliği Devam Ediyor, Peki 2022, Kripto Paralar İçin Nasıl Bir Yıl Olacak?

Kripto Piyasalarında Yön Belirsizliği Devam Ediyor, Peki 2022, Kripto Paralar İçin Nasıl Bir Yıl Olacak?

Son dönemlerde küresel piyasalarda meydana gelen gelişmeler, kripto para piyasasının 2022'de nasıl bir rota çizeceğini açıklıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Kripto Piyasalarında Yön Belirsizliği Devam Ediyor, Peki 2022, Kripto Paralar İçin Nasıl Bir Yıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 senesinde kaydettiği değer yükselişleri ile beraber yüksek bir fiyat performansı göstermeyi başaran lider kripto para birimi Bitcoin, son zamanlarda önemli ölçüde değer kaybına uğradı. 10 Kasım tarihinde gördüğü 69 bin dolarlık rekor seviyenin sonrasında yüksek oranda değer kayıpları meydana geldi ve 45.000 dolar fiyat seviyelerine kadar geri çekildi.

 Kripto Paralarda Yükseliş İvmesi

Sınırsız derecede para arzının bir norm şekline dönüştüğü ve mevcut finansal piyasalarda, kripto para birimleri özellikle de son zamanlarda yatırımcılar açısından önemli bir rol üstlendi. Koronavirüsü pandemisinin tetiklemiş olduğu küresel ölçekli enflasyonist piyasalar, arzı 21 milyon ile sınırlı olan Bitcoin kripto para birimini dünya genelinde tercih edilen bir yatırım aracı haline dönüştürdü. 2009 ile 2010 senelerinde genellikle bilgisayar programcıları tarafından talep gören Bitcoin kripto para birimi, 2020 senesinde Tesla ve Microstrategy gibi kurumsal firmaların lider kripto paralara yatırım gerçekleştirmesi ile beraber kurumsal bir kimlik kazandı. Bu bağlamda başka bir konu kripto para birimi olmak üzere kripto para piyasası son bir yıl içerisinde yüksek rakamlarda değer artışları yaşadığı nokta sonrasında ise El Salvador, dünya tarihinde bir ilke imza atarak Bitcoin kripto para biriminin ülkenin yasal para birimi olarak ilan edilmesine karar verdikten hemen sonra bir Bitcoin şehri kurulacağını ve bu şehirden Bitcoin alım satım işlemleri ile madencilik faaliyetlerinden vergi alınmayacağını açıklamasından sonra Bitcoin kripto para biriminin fiyatı gözünü tekrar zirveye dikti.

 Kriptolar Yön Arayışında

Koronavirüsü pandemisinin haberlerinin ortaya çıktığı ilk andan itibaren 3.000 dolar fiyat seviyelerine kadar düşüş yaşayan Bitcoin, kısa süre içerisinde toparlanmaya başlayarak 64 bin dolar seviyesi ile tamamlanacak bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi. Aylar boyunca devam eden yükseliş hareketinin sonrasında 64 bin dolar fiyat seviyesine kadar ulaşmayı başaran Bitcoin kripto para birimi, kaydetmeye başladığı aşağı yönlü fiyat hareketleri ile beraber 29.000 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Kısa bir akümülasyon sonrasında tekrardan 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar fiyat seviyelerine kadar yükselmeyi başaran lider kripto para birimi Bitcoin, bu seferde yaşamış olduğu değer kayıplarının sonrasında 45 bin dolar fiyat seviyesine kadar geriledi. Kripto para birimlerinin boğa piyasasında mı yoksa ayı piyasasında mı oldukları tartışmaları tam gaz devam ederken Bitcoin kripto para biriminin 69 bin dolar fiyat seviyelerinden yaklaşık olarak %33 değer kaybı ile 46 ile 48 bin dolar seviyesine kadar düşüş yaşaması aslında kripto para piyasaları ile ilgili felaket senaryolarına yazılmasına sebep oldu. Tabii bu esnada Amerika Birleşik Devletleri’nde 1980 senesinden itibaren en yüksek enflasyon rakamlarının açıklaması başta olmak üzere Amerikan Merkez Bankası‘nda varlık alımlarının kademeli bir şekilde azaltma kararı ile ilerleyen aylarda faiz artırım yoluna gidilebileceğini ifade eden çeşitli açıklamalar gerçekleştirdi. Bütün bu gelişmeleri ek bir şekilde Dünya Sağlık Örgütü tarafından Güney Afrika’da omicron varyantının hemen bulaşıcılık oranının yüksek olduğuna yönelik çeşitli açıklamaların yapılması ile beraber bazı Avrupa ülkeleri de bu bağlamda çeşitli tedbirler almaya başladı. Konuya yönelik uzman isimlerin ve analistlerin yapmış oldukları açıklamalara bakıldığında ise piyasada bir yılı aşkın bir süre boyunca meydana gelebilecek bir ayı piyasasının önce kısa vadeli bir yükseliş dalgasını tetikle bileceği dile getirilirken bir kısmı ise Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artırması ile beraber bir düşüş dönemine geçiş yapılabileceğini ifade ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP