DOLAR

32,5237

-0.08%
EURO

34,8023

-0.2%
ALTIN(gr)

2.419,95

-0,40%
BİST 100

%
Devlet, Elektrik Ve Kömür Yardımı Yapıyor!

Devlet, Elektrik Ve Kömür Yardımı Yapıyor!

Soğuk kış günlerinin girmesi ile beraber kömür ve elektrik desteği yardımları dağ devlet tarafından yapılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kömür yardımı açısından yapmış olduğu duyuruda, herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmadan hak sahiplerinin kimlik kartları ile beraber elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterlidir. İfadelerine yer verildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Devlet, Elektrik Ve Kömür Yardımı Yapıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kömür Yardımı Detayları Neler?

Söz konusu bu destek programından Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakıfları tarafından 3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanunu ile 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, kimsesiz ve güçsüz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması şeklinde kanun bağlamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklar (eşi hayatını kaybetmiş kadın vatandaşlara ilişkin düzeni nakit yardımı programı, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım programı, öksüz ve yetim ile asker çocuğu yardım programı hak sahipliği belirlenen bu hak sahipliği devam eden haneler faydalanmaktadır.

Yardım Başvurularının Değerlendirilmesi

Herhangi bir kurum ya da kuruluşa başvuru gerçekleştirilmesine dahi gerek olmadan hak sahiplerinin kimlik kartları ile beraber elektrik faturalarını aldıktan sonra PTT şubelerine gitmeleri yeterlidir. Sosyal yardım-2022 sayılı yasa bağlamında aylık almaya yönelik verilmiş hak sahipliği kararı süresi hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanır.

 Ödemeler Ne Zaman Ve Ne Şekilde Yapılır?

Ödemelerin aylık yapılması usulü esas olup ETD programı bağlamında;

1 ve 2 kişilik muhtaç haneleri aylık 75 kilovatsaat, 3 kişilik muhtaç haneleri ise aylık 100 kilovatsaat ve 4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat ile 5 ve daha fazla fert bulunan muhtaç ailelere ise aylık 150 kilovatsaat karşılığında tutar alacak şekilde aylık destek verilmektedir. Herhangi bir kuruma başvuru işlemlerinin yapılmasına gerek olmadığını hak sahiplerinin kimlik kartları ve elektrik faturalarını aldıktan sonra PTT şubelerine gitmeleri yeterlidir.

 Başvurular Nasıl Yapılır?

En az 1 tona yakın kömür dağıtımı yapılırken nüfus müdürlüklerine giden yurttaşlar; kimlik kartları başta olmak üzere başvuru formu ikametgah bilgileri gibi çeşitli bilgi ve belgelerle başvurularını gerçekleştirebilir. Daha sonrasında ise görevli memurlar ya da zabıtalar inceleme yaptıktan sonra kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı olup olmadığını tespit ettikten sonra inceleme sonucunda yakacak yardımı verilip verilmeyeceğine karar verilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP