DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Memurların 2022 Ocak Maaşlarına Ek Zam Yansıyacak Mı?

Memurların 2022 Ocak Maaşlarına Ek Zam Yansıyacak Mı?

Türkiye'de milyonlarca memurun gözü kulağı, maaşlarına yapılması öngörülen ek zamlara çevrildi. 2022 memur maaşı Ocak'ta zamlı mı olacak? Ek zam ocak maaşına yansıtılacak mı? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Memurların 2022 Ocak Maaşlarına Ek Zam Yansıyacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur-sen genel başkanı Ali Yalçın ile bir araya geldi. Toplantıda memurları oldukça yakından ilgilendiren çok kritik hususlar ele alındı. Memurlara ne kadar ek zam verileceği de bu toplantı sonrasında milyonlarca memur tarafından merak edilmeye başlanırken, kamu personelleri, 2022 memur maaşı Ocak’ta zamlı mı olacak? Sorusunu araştırırken, ek zama yönelik detaylar ortaya çıktı…

 Memur Maaşları 2022 Ocak’ta Zamlı Mı Olacak?

Türkiye‘de milyonlarca memur, ek zammın ocak maaşlarına yansıyıp yansımayacağını merak edip bu konuyu arama motorlarında araştırıyor. Kamu personellerine verilecek ek zam, 15 Ocak’tan önce yani maaş gününden önce netlik kazanması bekleniyor.

 Ek Zam, memurların Ocak Maaşına Yansıyacak Mı?

Bir televizyon programına katılan Memur-Sen başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ile ek zam hususunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşmede 3 hususun ele alındığını dile getiren Ali Yalçın, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini, tekrar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geleceklerini söyledi. Özellikle de bu gündeme odaklandıklarını dile getiren Ali Yalçın, atılan somut adımlar ile alakalı memnuniyetlerini dile getirdiklerini ve bu açıdan görüşmede çok daha geniş kapsamlı başlıklara girmediklerini söyledi. Gelir vergisi düzenlemesi başta olmak üzere ek zam ile 3600 ek gösterge üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 3600 ek göstergenin 15 Ocak tarihinde tamamlanmasının altını çizen Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin toplu sözleşme masasında karşılıklı bir şekilde anlaşmaya yansıtılmasına karar verildiğini söyledi. Sayın bakan ile gerçekleştirilen görüşmede mutabakat kaldıklarını söyledi. Çalışma Bakanı ile bu konu üzerinde görüşeceklerini söyledi. Ocak maaşını yetişmesi açısından ek zam hususunu rakamları boyutunda tartışmaya bir ihtiyaç olduğunu ifadelerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP