DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Almanya, Uyuşturucu Madde Operasyonunda Ele Geçirdiği 100 Milyon Euro Değerinde Kripto Paraları Sattı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Almanya, Uyuşturucu Madde Operasyonunda Ele Geçirdiği 100 Milyon Euro Değerinde Kripto Paraları Sattı

Almanya, Uyuşturucu Madde Operasyonunda Ele Geçirdiği 100 Milyon Euro Değerinde Kripto Paraları Sattı

Kripto para dünyası ile alakalı hemen her gün birbirinden değişik ve ilginç haberleri almaya devam ediyoruz. Son zamanlarda kripto paralar ile ilgili vurgun ve dolandırıcılık haberleri gelirken, Almanya'dan gelen bir haber ise adeta pes dedirtti!  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Almanya, Uyuşturucu Madde Operasyonunda Ele Geçirdiği 100 Milyon Euro Değerinde Kripto Paraları Sattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman hükümeti, kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerinin regüle edilmesi açısından son dönemlerde bazı çalışmalara imza atıyordu. Özellikle de Alman Meclisi’nden bazı senatörler, Kripto paraların tamamen yasaklanması gerektiği ile ilgili çeşitli açıklamalarda dahi bulunmuştu. Ancak son gelen haber ise uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları ya da olaylarına karıştıkları öne sürülen 3 kişinin hedef alındığı ve yapılan geniş çaplı operasyonda piyasa değeri 100 milyon euro olan kripto paraların devlet eli ile satıldığı öğrenildi.

Almanya, bu yılın başlarında uyuşturucu madde kaçakçılığından ele geçirilen 100 milyon euro değerindeki kripto parayı bir bankayı devreye sokarak nakit paraya çevirdi. Frankfurt savcılığından yapılan son dakika açıklamasına göre, söz konusu kripto varlıklar, bir banka ile yapılan işbirliği sonucunda satışa çıkarıldı ve Hessen bölgesel yönetiminin hesaplarına aktarıldı. Banka ile beraber faaliyet gösteren savcılık, kripto paraları normal alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği piyasaya geri kazandırmanın kanuni olarak güvenli bir yöntemini bulduklarını dile getirdi. Savcı Java Ringwald, gerçekleştirilen operasyonda Bitcoin kripto para birimi ile beraber 9 değişik kripto para biriminin satışının yapıldığını duyurdu. Kripto varlıklar, uyuşturucu madde ticaretine karışan 3 kişinin hedef alındığı ve yakalanmaları açısından gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyonda ele geçirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP