38,4292
0.2%43,8350
-0.02%4.099,20
-0,71%%
Kripto paralar, uzun zamandır bütün dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Ancak El Salvador, diğer dünya devletlerinin tam aksine Bitcoin’i benimsedi ve meclisinden resmi para birimi olarak kabul edilmesine karar verdi. Daha sonrasında ise El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, yine yapmış olduğu bir açıklamada vergiden muaf Bitcoin şehri kuracaklarını ve bu şehirde gerçekleştirilecek kripto para alım satım işlemlerinden vergi alınmayacağını söylemişti. Daha sonrasında ise dünyanın çeşitli finansal kurum ve kuruluş yöneticileri tarafından kendisine çok sert eleştiriler yapılmaya başlandı. Son dönemlerde özellikle de İngiltere Merkez Bankası başkanı tarafından El Salvador devlet başkanı ile El Salvador halkı için ‘cahil’ tabiri kullanılmıştı.
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter Hesabından Eleştirilere Şöyle Cevap Verdi:
“Uluslararası kuruluşların ‘Bitcoin deneyi’ olarak adlandırdığı bu şey, kitlesel benimsemenin bir ülkenin ekonomisini nasıl değiştirdiğini dünyanın izlemesinden başka bir şey değildir. Eğer işler yolunda giderse, fiyat paralar için oyun biter. El Salvador, gerçek devrimi ateşleyen ilk kıvılcımdır.”
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin’e Güveni Tam
Kripto dünyasının en çok bilinen isimlerinden El Salvador başkanı Nayib Bukele, başından itibaren Bitcoin kripto para birimi olmak üzere kripto paralara olan desteği ile biliniyor. Bitcoin Kripto para birimini, El Salvador Devleti’nin ekonomisine entegre etmeyi amaçlayan Bukele, oldukça büyük eleştirilere maruz kalmaya devam ediyor. Bütün bu eleştirilere rağmen El Salvador, Bitcoin kripto para birimine olan desteğini devam ettirirken, Bitcoin kripto para birimini bir yatırım da bir düşüş meydana geldiğinde bunu fırsata çevirip alım gerçekleştiriyor. En son 100 adet Bitcoin kripto para birimini satın aldığını dile getiren Nayib Bukele, geçtiğimiz 2 gün içerisinde 21 adet BTC daha aldığını duyurmuştu.
GÜNDEM
27 Nisan 2025TEŞVİK - HİBE - DESTEK
27 Nisan 2025ALTIN
27 Nisan 2025BANKACILIK
27 Nisan 2025GÜNDEM
27 Nisan 2025TEŞVİK - HİBE - DESTEK
27 Nisan 2025GÜNDEM
27 Nisan 2025