DOLAR

32,3785

0.16%
EURO

35,1844

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,26%
BİST 100

%
Yine O ABD’li Senatör! Bu Sefer Kripto Para Regülatörü Hamlesinde Bulundu

Yine O ABD’li Senatör! Bu Sefer Kripto Para Regülatörü Hamlesinde Bulundu

Yürürlüğe sokmuş oldukları çeşitli yasalarla beraber kripto para dostu bir eyalete dönüşen Wyoming senatörü Cynthina Lummis, daha net ve daha şeffaf regülasyon kuralları çalışmaları açısından bir kripto para regülasyon kurumu oluşturulması teklifini sunacağını söyledi. Bitcoin kripto para birimine yatırım yaptığı bilinen ABD'li senatör Cynthina Lummis, kripto paraları Amerika Birleşik Devletleri finansal sistemine tamamen entegre edebilmek amacıyla çeşitli çalışmalar içerisinde bulunacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Yine O ABD’li Senatör! Bu Sefer Kripto Para Regülatörü Hamlesinde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para biriminin ABD‘de en büyük destekçileri arasında yer alan ve en büyük kripto paraya yatırımları da olduğu bilinen ABD’nin Wyoming eyalet senatör Cynthina Lummis’ten kripto para regülatörü girişimi geliyor. Amerika Birleşik Devletleri basınından Coindesk borsasının senatörlük üst düzey yardımcılarından birine dayandırılmış olduğu bu son dakika gelişmesine göre Lummis, 2022 senesi içerisinde çok kapsamlı bir dijital varlık politikası kanun teklifinin bir parçası olarak kripto paralar açısından düzenleyici bir kurum oluşturma hususunda kongreye başvuru gerçekleştirecek.

Senatör Lummis’in yardımcısı senatörün Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital varlıkların tamamen normalizasyon bağlamında kabul görmesini amaçladığını söyledi. Senato bankacılık komitesinde de görev alan bu senatörün yaklaşan kanun tasarısı; bazı altcoinler açısından federal kurallar, tüketici korunmasını sağlayacak çeşitli kriterler ile güncellenmiş bir vergi kanunu ek bir şekilde finans kurumu oluşturulmasını içeriyor. Bu Senatör, daha öncesinde ve bağlamda bir kripto para yasası tasarısı üzerinde çalıştığını açıklamıştı Lummis, sabit coinler ile ilgili çok sert eleştirileri olan bir senatör ve daha önce yapmış olduğu açıklamalarda da bu tür kripto paraların %100 şekilde nakit varlıklarla desteklenmesi ile diğer taraftan düzenli olarak da denetlenmesi gerektiğini söylemişti. Bilindiği gibi bu ay başında kongrenin finansal komitesi, kripto para piyasalarında işlem gören bazı kripto para firmalarının üst düzey yöneticileri ile canlı bir şekilde yayınlanan bir toplantıda bir araya gelmiş ve üyeler, üst düzey yöneticilere kripto para regülasyonları da dahil olmak üzere pek çok hususta sorular sormuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP