DOLAR

32,5861

0.03%
EURO

34,9679

0.22%
ALTIN(gr)

2.425,40

0,10%
BİST 100

%
IMF, Kripto Paralardaki 3 Büyük Riske Dikkat Çekerek Uyarıda Bulundu!

IMF, Kripto Paralardaki 3 Büyük Riske Dikkat Çekerek Uyarıda Bulundu!

Uluslararası Para Fonu (IMF), son zamanlarda hızlı bir şekilde gelişim gösteren kripto para piyasaları ile alakalı riskleri paylaştı. Uluslararası Para Fonu IMF verilerine göre eylül ayı içerisinde kripto para piyasalarının toplam değerinin 2 trilyon dolardan daha çok olduğu vurguladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
IMF, Kripto Paralardaki 3 Büyük Riske Dikkat Çekerek Uyarıda Bulundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu rakam, 2020 senesinin başından itibaren 10 kat artış olduğu anlamını taşıyor. Uluslararası Para Fonu IMF’ye göre en büyük risk faktörlerinden biri, bu varlıklarda işlem gerçekleştiren pek çok kişi ile finansal kuruluşun güçlü işletme ile denetim ve risk yönetimi hususunda yetersiz kalmaları. IMF, tüketicilerin risk altında bulunduğunu ve bu alanda yeteri kadar şeffaflık ile açıklık olmadığını kaydetti. Kripto para varlıklarının kara para aklamak ya da terörün finansmanında kullanılmasının da kripto paraların taşıdığı risk faktörlerinden biri olduğunu açıkladı. IMF tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda kripto para piyasası hızlı bir şekilde gelişim gösterirken regülasyonların ise bunun daha da gerisinde kaldığı dile getirildi. Kurum, uluslararası düzenleyici ve denetleyici kurum ve kuruluşların beraber faaliyet göstererek ortak kurallar dahilinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

 Pek şok devletin Merkez Bankası, kripto para piyasasını daha güvenli bir hale getirebilmek amacıyla uluslararası alanda faaliyet göstermek amacıyla çağrıda bulunurken, kimileri ise kripto para varlıklarının risk faktörleri hususunda oldukça endişeli. İngiltere finansal yönetim otoritesi (FCA), resmi sosyal medya hesabında çok daha fazla takipçisi bulunan influencerların kripto para reklamı yatmaları hususunda çeşitli uyarılarda bulundu. Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen bir resmi Twitter paylaşımında bazı influencerlar aslında hiç de var olmayan reklamlarını yapıyor şeklinde uyarıda bulunuldu. Ülkede haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre 2.3 milyon kişi, kripto para yatırımı gerçekleştiriyor.

 Uluslararası Para Fonu IMF, kripto para varlıkları ile ilgili risk faktörlerini bazı dönemlerde bütün dünya kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Diğer taraftan bazı ülkelerin merkez bankaları aynı şekilde kripto para varlıkları ile ilgili risk faktörlerinin daha da anlaşılır bir şekilde regüle edilmeleri açısından çeşitli çalışmaları girişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birgül ekonomist ve akademisyenlerle gerçekleştirmiş olduğu toplantı sonrasında kripto para yasasının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getireceklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP