DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Uzun Bir Aradan Sonra Bitcoin, Yeniden O Seviyede!

Uzun Bir Aradan Sonra Bitcoin, Yeniden O Seviyede!

Uzun zamandır dar bantta sıkışıp kalan Bitcoin kripto para birimi, piyasalarda meydana gelen olumlu gelişmelerin etkisi ile 2 hafta sonra yeniden 50 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Uzun Bir Aradan Sonra Bitcoin, Yeniden O Seviyede!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Kasım tarihinde 69 bin dolarlık tarihi rekor seviyesi ile alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin kripto para birimi, aralık ayının başlarında 42 bin dolara kadar geri çekilerek yatırımcısını bir hayli korkutmuştu. Dipten gelen alımların sonrasında bir müddet arayışını devam ettiren Bitcoin, 2 gün içerisinde yüzde 4’ün üzerinde bir yükseliş kaydederek 51. 500 doları aşarak yatırımcısının yüzünü güldürdü. Son yükseliş ise kripto para piyasalarında boğa beklentilerimi tekrardan gündeme taşıdı. Kripto para yatırımcıları, Bitcoin’de 53 bin ile 55 bin dolar seviyesine odaklandı. İkinci sırada yer alan Ethereum kripto para birimi, amiral gemisi Bitcoin’e bağlı bir şekilde değer yükselişi yaşadı ve 4000 doların üzerine çıkmayı başardı.

 Bazı Ülkelerin Merkez Bankalarının Kripto Yasaklama Çalışmaları İle FED Kararları, Bitcoin’i Düşürdü

Dünya genelinde pek çok devlet, kripto para birimlerini tam manası ile tanıyıp kendi finansal sistemine entegre etmeye çalışırken; bazı devletlerin merkez bankaları ise kripto para birimlerinin kendi devletlerinin parasal sistemine bulaşmaması açısından kökünden yasaklama kararı alma arayışında. Son zamanlarda özellikle de Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından son 30’lu yılların en yüksek enflasyon rakamlarının açıklaması ile beraber meydana gelen panik satışları, Bitcoin kripto para biriminin değerini ciddi manada düşürdü. 10 Kasım tarihinde gördüğü 69 bin dolar seviyesinden %30 oranında uzaklaşan Bitcoin kripto para birimi, piyasalarda yeniden iyileşmelerin meydana gelmesi başta olmak üzere El Salvador hükümeti tarafından yeniden Bitcoin kripto para birimi satın alımlarının başlamasıyla beraber Bitcoin, su gibi aktı ve yolunu buldu. 50 bin doların üzerinde alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin kripto para biriminin, kısa vade içerisinde 60 bin dolar hedefine doğru yol alması bekleniyor.

 Kripto para borsaları ile ilgili araştırma yapan uzmanların yapmış oldukları açıklamalara bakılırsa Bitcoin kripto para birimini elinde bulunduran yatırımcılar, satış değil de daha çok satın alma taraftarı. Bunun sebebi ise 2022 senesinin sonlarına doğru ve 2023 senesinin başlarından itibaren Bitcoin kripto para biriminin değerinin 100 bin dolardan  işlem görmesi hedefi yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP