Vatandaşa ‘Altın’ Fırsat! Hazine Bakanı Nebati, Tarih Verdi
  • Finans 365
  • Altın
  • Vatandaşa ‘Altın’ Fırsat! Hazine Bakanı Nebati, Tarih Verdi

Vatandaşa ‘Altın’ Fırsat! Hazine Bakanı Nebati, Tarih Verdi

Türkiye piyasalarında Amerikan dolarının eline benzini alıp etrafı cayır cayır yakmasına müsaade edilmemesi açısından hükümet harekete geçti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından milyarlarca doların sadece birkaç gece içerisinde piyasaya sunulması ile beraber Amerikan doları, 18 liradan 11 liraya geriledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Vatandaşa ‘Altın’ Fırsat! Hazine Bakanı Nebati, Tarih Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Durun daha bitmedi… Hazine Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar bağlamında vatandaşların yastık altında bulunan altınlarını bozdurarak TL’ye geçebilmesi ve kur korumalı Türk Lirası mevduatı sisteminde vatandaşın birikiminin zarar görmemesi amacıyla hareket ediliyor. Diğer taraftan yastık altında bulunan altınların bozdurularak ya da hesaplara yatırılarak Türk lirasının değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni sistem tarihini verdi. Yeni sistemle beraber yurttaşın, tahmini büyüklüğü 5000 ton ile değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastık altındaki varlıklarını Türk ekonomi sistemine kazandıracak yeni araçlar öne sürülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni sistemle alakalı tarih vererek detayları açıkladı.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların yastık altında biriktirmiş oldukları altınları sisteme kazandırmalarına yönelik tespitlere ilişkin çok detaylı bilgilere yer verdi. Bakan Nebati, konuya yönelik kanuni çalışmalara ilişkin değişiklikleri meclisten isteyeceklerini dile getirdi.

 Hazine Bakanı Nebati, 2022 senesinin ocak ayının ilk haftasında bu işin artık hayırlısıyla sonuçlanacağını söyledi. 280 milyar doların %10’u gelse dahi Türkiye‘de dövize ihtiyacın kalmayacağını sözlerine ekledi. Kamu bankaları ile İstanbul Altın Rafinerisi tarafından altın değerleme sistemi geliştirilecek. Yurttaşlar, yetkili kuyumcular vasıtasıyla ellerinde bulunan altınlarını banka hesaplarına aktarma ile diledikleri takdirde fiziki altın veya nakit şeklinde çekme hususunda önemli mesafe kat edilecek. Dileyen vatandaşlar ise altınlarını o gün hangi değer üzerinden işlem görünüyorsa Türk lirasına çevirebilmek. İstenildiği takdirde ulaşılabilen ve karşılığında kar payı başta olmak üzere faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistem aracılığı ile fiziki olarak da altının çekilmesi fırsatı vatandaşa sunulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP