DOLAR

32,3306

0.24%
EURO

35,0684

-0.17%
ALTIN(gr)

2.296,16

0,83%
BİST 100

%
Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor!

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda kabul edilen, elektrik enerjisinin satışın üzerinden alınmakta olan enerji fonu ile TRT payının kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi de barındıran bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına yönelik kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmilik kazandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahsi geçen kanuna göre, fikir ve sanat eserleri kanunu yapılan değişikliklerle sadece bilgisayar programlarına yönelik olacak şekilde sağlanan ve koruyucu programları etkisiz kılmaya ilişkin hazırlık hareketlerini yaptırma bağlayan düzenleme; fonogram, icra, tüm eser, yapım ve yayınları kapsayacak biçimde genişletiliyor. Telif hakkı sahipleri tarafından izinsiz bir şekilde kullanımları engellemek maksadı ile öngörülen teknolojik önlemleri etkisiz bir şekilde kalmaya ilişkin ürün ile araçların ticaretini ya da tanıtımını gerçekleştirenler, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Elektrik enerjisi satış üzerinden alınmakta olan TRT payı ile enerji fonu gibi bölümler ise kaldırılacak.

 Elektrikte Tasarruf Açısından Yeni Bir Kademe Belirlenecek

İcra etmiş oldukları mesleklerde En az 10 sene boyunca usta olarak çalışan kişiler, iş pedagojisi kursu sınavına doğrudan bir şekilde katılım sağlayabilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgaz arıza güvenliğinin izlenmesinden ve güvenliğine yönelik önlemlerin alınmasından sorumlu tutulacak. Elektriğin tasarruflu bir şekilde kullanılmasının teşvik edilmesi açısından normal tüketim oranına uygun bir kademe açıklanacak ve meydana gelen tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetler ise bu kademe üstünde tüketim gerçekleştiren abonelere yansıtılacak. Tarım ve hizmet piyasalarında enerji verimliliği uygulama projelerinden faydalanabilecek.

Kanuna Aykırı Futbol Yayınlarının Önlenmesine Türkiye Futbol Federasyonu Karar Verecek

Futbol maçlarına yönelik yayınların internet uygulamalarında hukuka aykırı bir şekilde kullanıma sunulduğunu tespit edilmesi durumunda, söz konusu ihlalin gerçekleştiği yayın, bölüm, kısım ile alakalı olarak erişimin engellenmesini Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından karar verilecek.

Emeklilik Ve Yaşlılık Aylıklarında Kesinti Olmayacak

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilik yada yaşlılık maaşı alan vatandaşlardan, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfında görev alanların bu aylıklarında kesinti olmayacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP