DOLAR

32,5515

0.27%
EURO

34,8398

0.18%
ALTIN(gr)

2.442,72

0,19%
BİST 100

%
Yılbaşında Kapanma olacak Mı?

Yılbaşında Kapanma olacak Mı?

2022 senesine artık sayılı günler kala yılbaşı gecesinde kapalı olup olmayacağı tartışmaları da gündeme geldi. Türkiye'de kapanma uygulanıp uygulanmayacağı merak edilmeye başlandı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yılbaşında olası bir kapanmanın söz konusu olmadığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Yılbaşında Kapanma olacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütün dünya, yeni bir yıla daha corona virüsünün gölgesinde geliyor. Covid-19 sürdüğü dönemde, yılbaşında kapanma olup olmayacağını vatandaşlar merak etmeye başladı. Vatandaşların kafasındaki sorulara İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu cevap verdi. Vatandaşların içini rahatlatan haber böylelikle verilmiş oldu. Memişoğlu, yılbaşında yeni bir kısıtlama ya da kapanma durumun söz konusu olmadığını söyledi.

 İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, panik ve korku ile değil, bireysel tedbirle bu sürecin daha kolay bir şekilde atlatılabileceğini dile getirerek şimdiye kadar 3 tane çok ciddi yükselişten sonra şu anda İstanbul’da daha Türkiye‘de de vaka sayıları belli bir seviyeye ve kontrol altında devam ediyor. Tabii ki bu durum, vatandaşlar da birazcık olsun rehavete kapılmaya sebep olabilir. Özellikle de aşı uygulamalarının da etkisiyle insanların özgüvenin de artış meydana geldi. Maske, mesafe hususunda gevşeme yaşandığını görüyoruz. Bu hususta bir rehavet yaşanmaması açısından gayret etmemiz gerekiyor. Güney Afrika’da ortaya çıkan omicron varyantından sonraki bulaştırıcılığı çok daha yüksek, Özellikle de Avrupa ülkelerinde, Fransa’da, Almanya‘da, İngiltere’de vaka sayıları da çok ciddi artışlar olduğu açıklanıyor. Bu ciddi artışlar eskisi gibi ölüm ya da yoğun bakıma yatışlara sebep olmasa da maske, mesafe ve aşılanma hususunda hassasiyet göstermemiz gerektiğini bize gösteriyor.

 Yılbaşında Kapanma Planda Yok

İstanbul’da yılbaşı açısından herhangi bir kapanma veya kısıtlama durumun söz konusu olmadığını dile getiren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, toplumun pandemi kültürüne, bilincine ulaştığına inancının tam olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Herkesin kısıtlaması veya kontrolünü, kendisinin yapabileceğine ve bunun bilincinde olduğunu inanıyorum. Bir kısıtlama ya da yasaklama şu anda söz konusu değil. Ama tabii ki vaka sayıları da kontrol edilerek bu kararlar veriliyor. Yılbaşında kapanma olmayacak.”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP