DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Yılbaşında ‘Pijama, Terlik, Televizyon’ Keyfi Maliyeti Belirlendi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yılbaşında ‘Pijama, Terlik, Televizyon’ Keyfi Maliyeti Belirlendi!

Yılbaşında ‘Pijama, Terlik, Televizyon’ Keyfi Maliyeti Belirlendi!

Yılbaşını dışarıda değil de evde geçirmek isteyenlere  ‘Pijama, terlik, televizyon’ şeklinde adlandırılan ve evde yeni yıl eğlencesi hazırlıklarına başlandı. Evde kuru yemiş ile meyve tüketerek geçirilecek yılbaşını kutlayanların cebinden bu sene ortalama 400 lira çıkacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Yılbaşında ‘Pijama, Terlik, Televizyon’ Keyfi Maliyeti Belirlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılbaşı geldi fakat ‘ben dışarı çıkmak istemiyorum, yılbaşını evde geçirmek istiyorum’ diyecek kişilerin dahi pijama, termik, televizyon keyfi çıkarmaları ile kuruyemiş ve meyve tüketmelerini kendilerine maliyeti 400 lira olarak açıklandı. Yeni yıla evde girecek vatandaşların alışveriş telaşı şimdiden başladı. Yılbaşı akşamı evde ailecek kutlayacaklar, sayılı günler kala artık hazırlıklarına şimdiden hız verdi. 4 kişilik aile, her meyveden 1’er kilo alması durumunda bu yılbaşı en az 100 lira harcayacak. Meyvenin yanı sıra aynı zamanda kuruyemiş tercih eden kişilerin ayrıca bütçe ise 3 katı olacak. Son dönemlerden sonra fiyatı artış gösteren kuruyemiş çeşitlerinden sadece 350 gram alınması durumunda ödenecek minimum tutar da 300 lirayı bulacak.

 Antalya semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, semt pazarlarının fiyat açısından daha uygun olduğunu dile getirerek her geçen gün rakamların değiştiğine vurgu yaptı. Pazardaki ürünlerin kilogram şeklinde fiyatlarını sıraladı ve meyveye Kestanenin eklenmesi ile beraber en az 100 liranın cepten çıkacağını dile getiren Öz, geçtiğimiz yılbaşı en az yarım fiyatını yeni geldik karşılardı vatandaşın ancak fiyatların artış göstermesiyle beraber bu yılbaşı evde keyif yapacak vatandaşların cebinden çıkacak rakamda yükseldi.

 Yılbaşını Evde Geçirecekler, Alışveriş Pazarına En Az 100 Lira İle Gitmeli

35 yıldır semt pazarında meyve satışı gerçekleştiren Gültekin Güler adlı vatandaş, her meyveden birer kilo alınması durumunda verilecek rakamının en az 100 lira olacağını açıkladı. Pazarcı esnafından Mehmet Yılmaz ise pazardaki ürünlerin fiyatının normal olduğunu ancak her bütçeye uygun ürün bulmanın da aynı zamanda mümkün olduğunu dile getirdi. Yılbaşı gecesinde ailecek dışarıda geçirmenin maliyeti çok yüksek. Ancak yılbaşı gecesini evde pijamalarını ve terliklerini giyip televizyon kumandasını eline alıp çekyata uzanmak ve böylelikle çıtır çerez yemek, yanında meyve yudumlamak isteyen kişilerin en az 400 lira harcamaları gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP