DOLAR

32,2654

0%
EURO

34,6695

-0.17%
ALTIN(gr)

2.394,71

-0,22%
BİST 100

%
Erdoğan’ın Kripto Para Yasası Konuşmasından Sonra MASAK, O Kripto Borsasına Cezayı Kesti
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Erdoğan’ın Kripto Para Yasası Konuşmasından Sonra MASAK, O Kripto Borsasına Cezayı Kesti

Erdoğan’ın Kripto Para Yasası Konuşmasından Sonra MASAK, O Kripto Borsasına Cezayı Kesti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akademisyen ve ekonomistlerle bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda Erdoğan, kripto para yasasının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceklerini söylemişti. Bu konuşmanın ardından bugün MASAK, dünyaca ünlü kripto para borsası Binance’ye 8 milyon lira ceza kesti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Erdoğan’ın Kripto Para Yasası Konuşmasından Sonra MASAK, O Kripto Borsasına Cezayı Kesti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BN teknoloji firmasına ( Binance) Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde faaliyet yürüten mali suçları araştırma kurulu ( MASAK) tarafından gerçekleştirilen yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere yönelik en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesildi. Söz konusu alınan bu ceza kararı, bu alanda Türkiye‘de kesilen ‘ilk cezai yaptırım’ olma özelliğini taşıyor.

 Mali suçları araştırma kurulu (MASAK) tarafından suç gelirlerinin aklanmasının önüne geçilmesi hakkında kanun bağlamında gerçekleştirilen yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlalleri yönelik kripto para platformu binance Borsası en üst limit oranı 8 milyon lira idari para cezası kesilmesine karar verildi.

 1 Mayıs Tarihinde MASAK Yükümlüleri Arasında Eklendi

Kripto para alım satım işlemlerinin yürütüldüğü borsalar, 1 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili karar ile mali suçları araştırma kurulu (MASAK) yükümlüleri arasına eklemişti. Bu bağlamda MASAK, internet uygulamaları üzerinden kripto hizmet sağlayıcıları yönelik rehber yayınlamıştı.

MASAK Tarafından Kripto Borsalarının, Sorumlu Tutuldukları Yükümlülükler Açıklanmıştı

Mali suçları araştırma kurulu tarafından alınan bu karara göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının tabi oldukları hak ve yükümlülükler, müşterinin tanınması ile şüpheli işlem bildirimi, bilgi-belge verme ile devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak açıklanmıştı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasa Hazır, Meclise Taşıyacağız

 Diğer taraftan ekonomist ve akademisyenlerle bir toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralar ile alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu açıklayan Erdoğan, hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını söyledi.

Kripto para yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi ile beraber Türkiye Cumhuriyeti devletinde kripto para borsalarının işleyişi başta olmak üzere kripto para alım satım işlemlerinin yapılması ve kripto para madenciliği şeklinde açıklanan konuların devletin denetimi ve güvencesi altında yapılmasına yönelik çeşitli kararların alınması bekleniyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP