DOLAR

32,4963

-0.15%
EURO

34,9562

0.28%
ALTIN(gr)

2.433,25

0,43%
BİST 100

%

Çin Hükümetinin Baskılarına Dayanamayan O Kripto Borsası, Kepenk İndiriyor

Kripto para piyasasının merkezi konumunda iken, ansızın gelen bir karar değişikliği sonrasında dengelerin tersine çevrildiği içinde kripto paraları bir yasak daha geldi. Mayıs ayı içerisinde rekor kıran Çin'in kripto para yasakları, pek çok kripto para borsasının Çinli kullanıcılara hizmet götürememesine neden olmuştu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda ülkede kripto para madenciliği yasaklanması gerektiği ile ilgili karar açıklanmıştı. Bu karar doğrultusunda ülkede bulunan kripto para madencileri, dünyanın çeşitli bölgelerine dağılarak madencilik faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. Ancak son gelen bilgilere bakıldığında ülkede halen gizli bir şekilde kripto para madenciliği yapanların sayısı azımsanmayacak kadar çok olduğu açıklandı.  Bitcoin madenciliği ile madencilik faaliyetlerine ilişkin yasaklar, devamında ise bütün kullanıcıların kripto para kullanımlarına kadar uzadı. Dünyanın en geniş hacimli kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance başta olmak üzere Huobi ve buna benzer önde gelen kripto para borsaları, şimdiden tedbir alsa da, bazı borsalar ise halen direnmeye çalışmıştı.

 MEXC, Global, Çin’e Hizmet Sunamayacak

Özellikle de altcoin yatırımcıları tarafından sıklıkla kullanılan kripto para borsası MEXC, Çinli kullanıcıları emekli edip bu borsadan uzak tutmaya çalışıyor. MEXC Global aracılığı ile bugün gerçekleştirilen bir açıklamada, borsanın pek çok uluslararası fon ile anlaşma gerçekleştirdiği ve küresel iş ve işlemlerin genişletilmesinde kararlı olduğu mesajı vurgulandı. Çin Bölgesi’nin alım satım işlemleri bakımından en büyük altcoin borsası olarak bilinen MEXC, MX Token 2.0 programını paylaştı fakat bu genişleme çalışmasını duyurduktan hemen sonra bir engeli paylaştı.

Borsa tarafından yapılan Twitter paylaşımında özellikle de büyüme ile hükümetlerle olan uyum mutabakatları gereğince regülasyonlara tam manası ile uyum sağlayacaklarını paylaştı. Borsa, içerisinde bulunan bütün kullanıcıların hesaplarını aralık ayının sonuna kadar temizlemiş ve böylelikle kapatmış olacak. Yeni oluşturulan yönetim kurulunun bu kararı aldığını dile getiren kripto para borsası, yeni liderlik bağlamında Çin’deki kullanıcılara en azından regülasyonlar değişiklik yaşayana kadar hizmet veremeyeceklerini açıkladı. Şimdi Bitcoin kripto para birimi yasakları son hız devam etse de bazı kullanıcılar halen ülke içerisinde kaçak bir şekilde kripto para madenciliği yapmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP