DOLAR

32,6044

0.38%
EURO

34,7277

-0.04%
ALTIN(gr)

2.496,01

0,48%
BİST 100

%
Kripto Paralar, Noel’de Yükselişe Geçmeye Hazırlanıyor!

Kripto Paralar, Noel’de Yükselişe Geçmeye Hazırlanıyor!

Kripto para piyasası uzmanları, kripto borsalarına gönderilen Tether miktarında meydana gelen artışa dikkat çekerek, Bitcoin kripto para biriminin 50.000 dolar üzerindeki hareketleri yükselişe işaret ediyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Kripto Paralar, Noel’de Yükselişe Geçmeye Hazırlanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para yatırımcıları için Noel Baba bu sene erken geldi. Amiral gemisi Bitcoin, kritik eşik olarak öngörülen 50.000 dolar üzerindeki işlemlerine devam ederken, diğer taraftan ikinci sırada yer alan bir başka önemli kripto para birimi olan Ether kripto para biriminde ise 4 bin dolar üzerinde tutunmayı nihayetinde başardı. Noel tatilinin başlangıç yapması ile birlikte pek çok yatırımcının, kripto para piyasasına uğraması şimdiden beklenen durumlar arasında yer alıyor.

Kripto para uzmanı Türker Balkar, öncü kripto para birimi bitcoinim 50 bin doların altında kalmış olduğu sürece bir satış baskısı ile karşılaşabileceğini fakat üzerindeki fiyatlamalarda ise olumlu olduğunu söyledi. Kripto paralarda düşüşlerde alıcıların parçalı bir maliyetleme analizini yaptıklarının gözlendiğini, özellikle de kripto borsalardan çekilmekte olan Bitcoin ile borsalara gönderilen (TETHER-USDT) miktarında dikkat çeken bir yükseliş gerçekleştiğini söyleyen Balkar, bu sebeplerden dolayı fiyatlarda meydana gelen düşüşlerin Bitcoin ile Ethereum açısından alım şeklinde fırsat biçiminde ele alındığı söylenebilir. Balkar, altcoin kripto para birimlerinde ise AVAX’ın borsalarda ön plana çıkan bir altcoin konumunda olduğunu söyleyerek, altcoinler içerisinde bulunduğu konum itibariyle gelecek zaman dilimi içerisinde başarı elde etmeyi vadeden Bitcoin ve portföy meydana getirirken kesinlikle bulundurulması avantaj sağlayacaktır. Ether kripto para biriminin alternatifi MATİC ile ALGO ise son zamanlarda dikkat çekmeye başladığı şeklinde ifadeler kullanıyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuştu; Masak, Binance’ye 8 Milyon Lira Ceza Kesti!

BN Teknoloji Şirketine (Binance) Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren mali suçları araştırma kurulu (MASAK) yapılan yükümlülük denetimlerinde tespit edilen ihlallere yönelik en üst birliğimiz 8 milyon lira idari para cezasına hükmetti. Ekonomi kanallarında yer alan habere göre, söz konusu bu karar, bu alanda kesilen ‘ilk cezai yaptırım’ olma özelliğini taşıyor.

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan kripto para yasa tasarısına göre kripto para ticaretinin vergilendirilmesine yönelik modellerinde içinde bulunduğu bir çalışma öğrenildi. Vergilendirmenin, gelir vergisi ya da doğrudan vergileri yerine döviz alım satımında olduğu gibi ‘stopaj’ yöntemi ile gerçekleştirilmesi öngörülüyor.  2022 senesinin sadece birkaç gün kala, Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin aniden bir fiyat yükselişi yaşaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP