DOLAR

32,5652

0.04%
EURO

35,0474

0.52%
ALTIN(gr)

2.428,36

0,23%
BİST 100

%
Sırbistan, 3 Kripto Para Borsasının Lisans Başvurusunu İncelemeye Aldı

Sırbistan, 3 Kripto Para Borsasının Lisans Başvurusunu İncelemeye Aldı

Kripto para borsaları, dünyanın değişik yerlerindeki ülkelerde faaliyet göstermek amacıyla ülkelerin prosedürlerini yerine getirmeye çalışıyor. Ülkeler ise borsaların başvurularına yönelik çeşitli incelemeler yapıyor. Bunun son örneğini Sırbistan'da görmek mümkün. Sırbistan, şu aralar 3 kripto para borsası açısından gerekli incelemeleri yaparak ülkede, bu kripto para borsalarının faaliyet gösterip göstermeyeceklerine ilişkin kararını açıklayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Sırbistan, 3 Kripto Para Borsasının Lisans Başvurusunu İncelemeye Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan, bir taraftan kendi kripto para altyapısını düzenleme çalışırken, diğer taraftan da ülkede kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kripto para borsalarının lisans başvurularını ele alıp inceliyor.

Sırbistan, 3 Kripto Borsasının Faaliyet İçin Verdiği Evrakları İnceliyor

Sırbistan’da yetkili makamlar, lisans alıp faaliyette bulunmak isteyen 3 kripto para borsası başvurularını inceliyor. Servisten hükümeti, bu kripto para borsalarının, yurttaşlarına kanuni kripto ticareti alternatifleri sunmasına izin vermeye hazır olduğunu açıkladı. Sırbistan hükümeti, vatandaşlarına yasal olarak kripto para ticareti yapma fırsatı sunmak amacıyla borsaları bir hafta içerisinde lisanslamak hususunda iyimser bir bakış açısına sahip.

Konuya yönelik çeşitli değerlendirmelerde bulunan Sırbistan Maliye Bakanı Sinisa Mali, Sırbistan hükümetinin kripto para borsaları lisans vermeye hazır olduğunu söyledi. Diğer taraftan 3 borsanın lisans başvuru ücretini halihazırda ödemiş olduklarını da söyleyen Mali, kripto piyasasının Sırbistan’da yavaş fakat emin adımlarla ilerleyebileceğine dikkat etti.

 Sırbistan Maliye Bakanı Mali, diğer taraftan servisten hükümetinin 2022 senesinde kurulmuş bir kripto para borsası geliştirdiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Sırp hükümetinin Belgrad Menkul Kıymetler Borsası açısından bir büyüme stratejisi üzerine çeşitli faaliyet gösterdiğini de açıkladı. Sırbistan’ın, 2021 senesinin haziran ayı içerisinde kripto düzenleme yasası çıkardığını ilan etmişti. Bu yasa tasarısı ile beraber ülkede kripto para tutan kişilerin sayısında artış meydana geldi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP