DOLAR

32,5720

0.06%
EURO

35,0367

0.51%
ALTIN(gr)

2.426,55

0,16%
BİST 100

%
Rusya’nın, Kripto Paraları Yasaklaması Yine Gündemde

Rusya’nın, Kripto Paraları Yasaklaması Yine Gündemde

Kripto para piyasası uzmanları, Rusya Merkez Bankası'nın Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasası ile alakalı bütün kart ödemelerini kısıtlanması ya da tamamen yasaklanması açısından çeşitli çalışmalara girdiğini belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Rusya’nın, Kripto Paraları Yasaklaması Yine Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bundan bir hafta önce finans piyasasındaki değişik kaynaklar, Rusya Merkez Bankası‘nın Bitcoin ile diğer kılıfları yatırımlarını engellemek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduğunu yazdı.

 Rus Merkez Bankası, Bitcoin’ deki MMC’leri Engelleyebilir

Forbes tarafından paylaşılan bir habere göre, kripto para yatırımlarını kısıtlamanın temel yolunun ise MMC’leri öncelemek oldu onu yazdı. MMC,bir ödeme gerçekleştirildiği zaman perakende hizmetlerini kategorize etmek amacıyla visa veya Mastercard şeklindeki kredi kartı vermekte olan firmalar tarafından kullanılmakta olan 4 basamaklı bir sayıdır. Örnek verilmesinde fayda olacaktır ki marketlerde gerçekleştirilen ödemelerde 5411 kodundan faydalanılıyor. Benzer bir biçimde, borsaları ile kripto para ile alakalı diğer işletmelerin de kendilerine ait kodları vardır. Bu kod ise genel itibariyle 0651 olarak biliniyor.

 Rusya’nın Kripto Paralara Bakış Açısı

Rusya Merkez Bankası’nın en son planları, ülkede uzun zamandır süregelen kripto para karşılığı sürecin son adamı olarak ortaya çıkabilir. Pazartesi günü gerçekleştirilen kripto para düzenleme çalışma grubu toplantısında Rus Merkez Bankası başkan yardımcısı Olga Skorobogatova, kripto para pazarını ‘kabul edilemez’ şeklinde bulduğunu ve bu alandaki yatırımları ise ‘yasaklamayı’ planladıklarını çok açık ve net bir dille açıkladı. İyi bir haber olacak şekilde ise; Rusya Merkez Bankası’nın kripto para hususundaki katı tutumunun görecek ‘azınlıkta’ kaldığı şeklinde açıkladı. Kripto para piyasasının Rusya’da hangi yönde ilerleyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. Ancak Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, kripto para piyasası ve kripto para işlemleri ile ilgili bir keresinde yapmış olduğu konuşmada bu tip varlıkları tamamen yasaklanmadan ziyade bu Kripto para birimlerini net bir şekilde anlamaya ve buna göre altyapı platformlarını oluşturmaya çalışacaklarını söylemişti. Ancak o köprünün altından çok sular geçti. Rusya Merkez Bankası, gerçekleştirmiş olduğu pek çok toplantıda ülkede kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere kripto para madenciliği ile ilgili faaliyetlerinin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını öne sürdü.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP