DOLAR

32,6020

0.39%
EURO

34,8009

0.18%
ALTIN(gr)

2.492,80

0,35%
BİST 100

%
17 Yıldır Üretilmesi Ve Satışı Yasak Olan Pitbull Cinsi Köpeklerin İnternette Alınıp Satılması Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • 17 Yıldır Üretilmesi Ve Satışı Yasak Olan Pitbull Cinsi Köpeklerin İnternette Alınıp Satılması Devam Ediyor

17 Yıldır Üretilmesi Ve Satışı Yasak Olan Pitbull Cinsi Köpeklerin İnternette Alınıp Satılması Devam Ediyor

Gaziantep'te site görevlisi olarak çalışan bir babanın küçük ve talihsiz kızı Asiye'ye saldırarak ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olan pitbull cinsi köpeklerin sahiplenilmesi, üretilmesi ile satışı 17 yıldır yasak fakat internet ve sosyal medya hesaplarındaki platformlarda halen Pitbull satışı gerçekleştiriliyor. Uzmanlara göre ise hayvanlar değil, onları saldırgan olarak yetiştirenler suçlu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
17 Yıldır Üretilmesi Ve Satışı Yasak Olan Pitbull Cinsi Köpeklerin İnternette Alınıp Satılması Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yasak ırk kategorisine girmesine rağmen pek çok kişi tarafından özellikle de dönüştürülmek amacıyla satın alınan, beslenen pitbull cinsi iki köpek Gaziantep‘te oturdukları sitenin bahçesinde oyun oynayan 4 yaşındaki Asiye adlı talihsiz kıza saldırdı. Küçük kız çok ağır bir şekilde yaralanırken, akıllara 2014 tarihinde yani bundan 17 yıl önce yasak ırk kategorisine alınmasına rağmen bu köpeklerin nasıl oluyor da halen satışının yapıldığı, beslendiği ve üretiminin yapıldığı sorusuna getiriyor. Uzmanlar ise yasak ırk olmasına rağmen pitbull cinsi köpeklerin satışının ve üretiminin devam ettiğine dikkat çekerken, hayvanların değil de daha çok onları saldırgan bir şekilde yetiştirenlerin suçlu olduğunu söylüyor.

 Pitbull Köpeklerinin Eve Teslimatı Yapılıyor

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, meydana gelen bu problemin asıl sebebinin, internet uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen kontrolsüz satışlar ile bilinçsiz hayvan sahipleri olduğunu dile getirdi. Şenpolat,

“Siz petshoplardan ve internetten hayvan satışını durmadığınız sürece bu hayvanları bu şekilde üretilmeye ve satılmaya devam edecek. Yasal yaptırımı da çok yetersiz olduğu sürece insanlar gerek kumar gerek dövüş için bu hayvanları kullanacak ve bir gün birilerinin elinden kaçıp birilerine zarar verecek. Kesinlikle üretiminin durdurulması ve buna güçlü yaptırımların getirilmesi gerekiyor.”

Dedi.

Pitbull Cinsi Köpeklerin Sahipleri Cezalandırılmalı

 İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi başkanı Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu, konu ile ilgili şu bilgilendirmelerde bulundu:

“14 Temmuz 2021’e kadar elinde pitbull cinsi köpekleri olan eğer 6 aylık süre içerisinde, bu süre 14 Ocak 2022 ve sona eriyor, hayvanlarını çipler, kısırlaştırır ve ilçe tarım müdürlüklerine kayıt ettirirse o zaman bu yasaktan muaf olacak. Hayvanınızı kaydettirmezseniz 11 bin lira para cezası verilecek ve hayvana el konulacak. Bu hayvanlar, sadece belgeleri ve ağızlıkları ve tasmaları ile dolaştırılabilecek. Eğer bunları yapılmazsa, ilk aşamada 11 bin lira para cezası kesilecek, ikinci kez bu durum olursa yine 11 bin lira para cezası kesilip hayvanı el konulacak.”

İfadelerine yer verdi.

Pitbull Köpeği Saldırı Örnekleri

  • Antalya’da Pitbull köpeği, 11 aylık bebeğe saldırarak kulağını ve yanağını ısırdı, çocuğunu kurtarmak amacıyla çabalayan babanın kolu ve bacağı da yaralandı,
  • Mine Dönmez isimli şahıs, İstanbul Başakşehir’de komşusunun pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğradı,
  • Çorum’da yine aynı şekilde tasmasız bir şekilde sokağa çıkarılan pitbull cinsi köpek, 8 yaşındaki çocuğa saldırdı,
  • İzmir’in Karabağlar ilçesinde 3 Aralık tarihinde Dilek Uzun isimli şahıs, sahibinin tasmasız bir şekilde dolaştırdığı pitbull cinsi köpeğin saldırısında yaralandı,
  • En son örnek; Gaziantep’te site çalışanlı bir babanın 4 yaşındaki kızı Asiye, site bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi köpek saldırısına uğradı ve yüzü paramparça oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP