Yatırımcılar! İşte Orta Vadede Altın Fiyatlarının Seyri
  • Finans 365
  • Altın
  • Yatırımcılar! İşte Orta Vadede Altın Fiyatlarının Seyri

Yatırımcılar! İşte Orta Vadede Altın Fiyatlarının Seyri

Doların düşüş yaşamasına paralel bir şekilde altının ons fiyatında hafif bir yükseliş meydana geldi. Yatırımcılar, borsadan çektikleri paralarını risk almamak amacıyla altına yatırıyor. Omicron varyantı başta olmak üzere ABD Merkez Bankası FED’den beklenen faiz artırımlı girişimi ise tedirginlik havasını yarattı. Yabancılar, paralarını hedge etmek amacıyla altına yatırdı. Peki güncel gram altın fiyatı, çeyrek altın fiyatı, cumhuriyet altını fiyatı, fiyatı ne kadar?

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Yatırımcılar! İşte Orta Vadede Altın Fiyatlarının Seyri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcılar, Noel tatili öncesinde risk almamak amacıyla altına yöneldi. Borsa ve dövizden çıkan paralar direkt bir şekilde altın piyasasına yatırıldı. Böylelikle yatırımcılar, güncel altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Piyasalarda noel rehaveti yaşanmaya başladı bile. Yabancılar, paralarını riske atmamak amacıyla altına yatırdı. Diğer taraftan Corona virüsünün omicron varyantına yönelik olarak Avrupa’da kapanmaların başlaması da yine aynı şekilde yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Küresel enflasyon rakamlarının artış gösterdiği bir ortamda altın fiyatlarında oynaklıklara sebep Merkez bankalarının faiz artırarak enflasyonunun önüne geçebilmek amacıyla gösterdikleri çabalar, altın fiyatlarını baskılama ya sebep oluyor.

 Doların Altına Etkisi

Amerikan Merkez Bankasından beklenen faiz artırımı girişimi piyasalarda tedirginlik ortamının yaşamasına sebep oldu. Dolayısıyla doların diğer güçlü para birimleri karşısında yatay bir şekilde seyretmesi de ons altında bir yükselişe sebep olan diğer parametrelerden birisi olarak ön plana çıkıyor.

Ons Altın

Ons altın fiyatları 1800 doların üzerinde tutulmak amacıyla gayret ediyor. 1807 dolardan güne başlangıç yapan altının ons fiyatı gün içerisinde en düşük 1805 dolar ve en yüksek ise 1811 dolar seviyesini gördü. Saat 9.00 itibariyle ons altın 1800 dolardan alıcı buluyor.

 Cumhuriyet Altını Ne Kadar?

Cumhuriyet altının alış fiyatı 4173 lira olurken satış fiyatı ise 4498 lira olarak işlem görüyor.

Yarım Altın Ne Kadar?

Piyasalarda yarım altının alış fiyatı 2083 lira olarak gerçekleşirken; satış fiyatı ise 2 bin 259 lira olarak işlem görüyor.

Çeyrek Altın Ne Kadar?

Çeyrek altının bugün piyasalarda alış fiyatı 1042 lira olarak gerçekleşirken; satış fiyatı ise 1126 lira olarak gerçekleşiyor.

Gram Altın Fiyatı Ne Kadar?

Piyasalarda gram altın fiyatının alış fiyatı 650 lira 66 kuruş olurken; satış fiyatı ise 650 lira 80 kuruş olarak işlem görüyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP