DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, O Ülkeden Lisans Aldı!

Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, O Ülkeden Lisans Aldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, kripto para faaliyetlerini sunmak amacıyla Kanada'dan lisans aldığını açıkladı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, O Ülkeden Lisans Aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance, genişleme politikaları bağlamında bir ülkeden daha lisans aldığını duyurdu. Binance borsası, kripto para hizmeti sunmak amacıyla yerel kuruluşunu Kanada’da kaydettirdi.

Binance, O Ülkeye De Açıldı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, tarafından bugün sabahın erken saatlerinde Twitter hesabından paylaşılan iletiye göre, popüler kripto para borsası Binance, Kanada’da kripto para hizmetlerini sunmak amacıyla lisans aldığını duyurdu. Binance şirketinin 24 Aralık tarihindeki yapmış olduğu başvurulara göre; Binance Canada Capital Markets bir para hizmeti işletmesi olacak biçimde hizmet sunacak ve dijital varlıklar başta olmak üzere para transferleri ile döviz işlemlerine onay verecek.

Diğer taraftan, bu lisans ile beraber Binance borsasının Kanada’daki varlığının 1 Aralık tarihinde kurulmuş olduğunu ve mevcut lisansı 2024 sonuna kadar elinde tuttuğunu belirtmekte fayda olacaktır.

 Binance, Küresel Alanda Faaliyet Göstermeye Çalışıyor

Piyasa hacmi göz önüne alındığında dünyanın en geniş hacimli büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsası, bahsi geçen gelişmenin sonrasında, bir kez daha küresel ayak izini genişletmeye çalışıyor. Fakat yetkililerin ihlali sebebiyle borsayı 750.000 dolara yakın bir para ileri cezalandırılmasını bildirilmesinden kısa bir süre sonra Binance borsasına bir darbe de Türkiye‘den geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını açıklamasından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde faaliyet göstermekte olan mali suçları araştırma kurulu (MASAK), en üst limit olan 8 milyon liralık cezayı binaca borsasını kestiği nokta gerekçe ise kural ihlalleri!

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP