DOLAR

32,4893

-0.18%
EURO

34,9633

0.35%
ALTIN(gr)

2.434,58

0,49%
BİST 100

%
Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, Lisans Almaya Doymuyor! O Ülke De Binance’ye Faaliyet İzni Verdi
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, Lisans Almaya Doymuyor! O Ülke De Binance’ye Faaliyet İzni Verdi

Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, Lisans Almaya Doymuyor! O Ülke De Binance’ye Faaliyet İzni Verdi

Aylık ziyaretçi sayısı bakımından ele alındığında dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance, körfez bölgesinden bir onay aldı. Binance, Bahreyn Krallığı’nda kripto para hizmet sağlayıcısı kurmak amacıyla Bahreyn Merkez Bankası'nın onayından geçti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Türkiye’nin Ceza Kestiği Binance, Lisans Almaya Doymuyor! O Ülke De Binance’ye Faaliyet İzni Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binance, Bahreyn’den Onay Aldı

Binance kripto para borsası, ne resmi internet sitesinden yapmış olduğu açıklama ile beraber Bahreyn Krallığı kripto varlık hizmet sağlayıcısı şeklinde faaliyet göstermek amacıyla onay aldığını duyurdu. Prensipte Binance şirketi, Bahreyn Merkez Bankası‘na lisans başvurusunda bulunmuştu.

Bahreyn Merkez Bankası tarafından Binance kripto para borsasına verilen onay ile beraber Bahreyn Merkez Bankası, Ortadoğu Kuzey Afrika bölgesinde bir Binance kuruluşuna prensipte onay veren ilk finansal kuruluş olma özelliğini taşıyor. Binance kripto para borsasında yer alan bilgiye göre, Bahreyn Merkez Bankası’ndan gelen prensip açısından onay, Binance kripto para borsasının halen zamanında tamamlanması beklenen tam başvuru sürecinin tamamlanmasını gerektiren bir süreci ortaya çıkarıyor. Binance kripto para borsası, yavaş yavaş dünyanın değişik bölgelerinde gerekli yasal onayları almak amacıyla girişimlerde bulunuyor. Diğer taraftan bilindiği gibi Binance CEO’su Changpeng Zhao, yapmış olduğu açıklamalarda sık sık ülkelerin düzenleyici kurumlarıyla dirsek temasında bulunduğunu ve o ülkelerden faaliyet gerçekleştirilmesi açısından onay ile ilgili işlemlerden bahsediyor. Bahreyn Merkez Bankasından onay gelmeden hemen önce Binance kripto para borsası, Kanada Merkez Bankası ile işbirliğine varmış ve Binance kripto para borsasının Kanada’da kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla borsa kurulmasına yönelik faaliyet izni almıştı.

Binance CEO’su, yapmış olduğu açıklamalarda dünya devletlerinin merkez bankaları ile iletişime geçmek amacıyla yapmış olduğu girişimlerden bahsediyor. Yeni bir merkez arayışında olan Binance, kasım ayı içerisinde genel merkez açısından açıklamanın çok kısa süre sonra yapılacağını söylemişti Fakat henüz bir açıklama gelmedi. Diğer taraftan bakıldığında Türkiye‘de MASAK, Binance kripto para borsasına en üst limit olan 8 milyon liralık cezayı kesmişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP