DOLAR

32,2622

0%
EURO

34,6971

-0.06%
ALTIN(gr)

2.402,48

0,10%
BİST 100

%
İngiltere Eski Maliye Bakanından Kripto Para Uyarısı!

İngiltere Eski Maliye Bakanından Kripto Para Uyarısı!

İngiltere eski Maliye Bakanı Philip Hammond, kripto para yatırımcılarına yakından ilgilendiren çok kritik uyarılarda bulundu. Eski politikacıya göre, kripto paralar özellikle de perakende yatırımcılar açısından uygun bir yatırım aracı olmayabilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
İngiltere Eski Maliye Bakanından Kripto Para Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Philip Hammond: Kripto Paralara Yatırım Yapmak, Kumar Oynamak Gibi!

Eski para patronu Philip Hammond, daha öncesinde İngiltere ulaştırma ve savunma bakanlığı görevlerini de yerine getiriyordu. Bu senenin başlarında politikacı, İngiltere merkezli önde gelen dijital varlık alım satım ve saklama altyapısı sağlayıcısı Copper’a baş danışman olarak atandı. Eski Maliye Bakanı, İngiltere’nin popüler gazetelerinden The Mail’e vermiş olduğu demeçte ise kripto para birimlerinin ana akım bir yatırım tercihi olacak şekilde parakende yatırımcılar açısından kesinlikle uygun olmadığını düşündüğünü söyledi. Kripto paralara az da olsa yatırım gerçekleştiren pek çok insan tanıdığını ve bu insanların yatırmış oldukları paraları gözden çıkarmış durumda olduklarını söyledi. Tıpkı kumara yatırılan bir para gibi. Yatırımcıların, oldukça dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Philip Hammond, kripto paralara yatırım yapmanın uygun bir tercih olmayacağı fikrinde.

 İngiltere eski Maliye Bakanı Philip Hammond, kripto para birimleri ile alakalı eleştiriler yorumlar geldi. Birleşik Krallık Merkez Bankası Bank Of England’ın ivme kazanmakta olan kripto para borsasına yönelik bir uyarı yayınlanmasından yaklaşık olarak 2 hafta sonra bu uyarılar geldi. Bankaya göre, dijital varlıklar İngiltere’nin finansal istikrarı açısından risk teşkil ediyor. İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrew Bailey, geçmişte, kripto para birimi ile diğer kripto para varlıklarını oynaklıkları ile riskli yapıların sebebiyle eleştirmişti. İngiltere öğrenci birliği tarafından 2021 senesinin kasım ayı içerisinde organize edilen bir etkinlikte İngiltere Merkez Bankası başkanı başkanı, El Salvador’un Bitcoin kripto para birimini ülkede yasal para birimi olarak ilan etmesine karşı çıkmış ve El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele başta olmak üzere El Salvador halkını ‘cahil’ şeklinde aşağılamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP