DOLAR

32,5821

0.31%
EURO

34,8234

0.18%
ALTIN(gr)

2.508,87

1,00%
BİST 100

%
AK Parti, Kripto Para Temsilcilerini TBMM’ye Çağırdı!

AK Parti, Kripto Para Temsilcilerini TBMM’ye Çağırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta akademisyen ve ekonomistlerle bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda Erdoğan, kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bu yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sunacaklarını söylemişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
AK Parti, Kripto Para Temsilcilerini TBMM’ye Çağırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha öncesinde de kripto paralarla ilgili yapmış olduğu bir açıklamasında ‘biz, kripto paralarla savaş halindeyiz.’ ifadesini kullanmıştı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kripto paralar ile ilgili yapmış olduğu son açıklamadan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde çalışan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ye kural ihlali yaptığı gerekçesiyle en üst limit oran 8 milyon liralık cezayı kesmişti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kripto Para Sektörünün Önde Gelen Temsilcilerini Çarşamba Günü Türkiye Büyük Millet Meclisine Çağırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta kripto para yasa tasarısının hazır olduğu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan sonra Türkiye’den peş peşe kripto adımları geldi. başta Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte olan mali suçları araştırma kurulu (MASAK) Binance borsasına 8 milyon liralık ceza kesmişti. Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para sektörünün önde gelen temsilcilerini çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisine çağırdı.

Davet edilen isimler arasında Kamile Uray, Uğur Açıkgöz, Sait Arslan, Sima Baktaş, olduğu açıklandı. Meclise gidecek olan isimlere ise yenileri eklenebilecek de açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti yöneticileri ile Türkiye’deki kripto para temsilcileri arasında gerçekleştirilecek toplantıda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kripto para ile ilgili söylemleri ele alınacak. Daha sonrasında ise kripto para yasa tasarısının neleri kapsayacağı masaya yatırılacak. Kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere kripto paraların Türkiye’de nasıl bir muamele ile karşılaşacağı ele alınacak konular arasında yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP