DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Türkiye, 8 Milyon Lira Ceza Kesmişti: Binance’den İlk Açıklama Geldi

Türkiye, 8 Milyon Lira Ceza Kesmişti: Binance’den İlk Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk başta 'savaş halindeyiz' ifadesini kullandığı kripto para piyasaları ile alakalı geçtiğimiz hafta kripto para yasasının hazır olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisine vakit kaybetmeden sunacaklarını söylemesinden sonra MASAK, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ye kural ihlali yaptığı gerekçesiyle en üst limit olan 8 milyon lira ceza kesmişti. Binance’den konu ile ilgili açıklama geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Türkiye, 8 Milyon Lira Ceza Kesmişti: Binance’den İlk Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde kripto para yatırımcı sayısı hızlı bir şekilde artışını devam ettirirken, dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance ile Binance TR’nin adını artık neredeyse duymayan kimse kalmadı. Ancak firma, uzun zamandır Türkiye‘de ve dünyadaki bazı ülkelerde karşılaşmış olduğu engelleri aşmaya gayret ediyor. Şimdi ise sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir açıklama ile gündeme geldi.

Binance TR, MASAK’ın Kestiği Ceza Sonrası İlk Açıklamasını Yaptı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyen ve ekonomistlerle bir toplantı gerçekleştirmişti. Sonrasında kripto paraların Türkiye’deki yasal altyapısı ile alakalı olarak yasa tasarısının hazır olduğunu ve yakın zaman içerisinde bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını dile getirmişti. Bununla beraber Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde çalışan mali suçları araştırma kurulu (MASAK) tarafından suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında kanunun bağlamında gerçekleştirilen yükümlülük denetimi ve analizi ve tespit edilen ihlallere yönelik Binance kripto para borsasına en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezasının kesilmesine karar vermişti.

Binance Kripto Para Borsası Tarafından Konuyla Alakalı Şu İfadelere Yer Verildi

“Değerli kullanıcılarımız, şirketimiz hakkında bugün bazı yayın organlarında yer alan haberlere yönelik sizleri bilgilendirmek isteriz. Yasalar gereği, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile iletişimimizi kamuya açık olarak tartışmıyoruz. Ancak şunları belirtmek isteriz ki; Binance TR, BN teknoloji Anonim Şirketi olarak gelişmesi olan bu yeni sektörde tüm devlet kurumları ile işbirliğine dayalı bir yaklaşım ile bu yani kanalda değişen politikaları, kuralları ve yasaları aktif olarak takip ediyor ve benimsiyoruz. Dünya lideri borsa olarak blokchain ile kripto paralar ekosisteminin hızlı büyüyen ve hassas bir sektör olduğunun farkındayız. Bu bağlamda tüm devlet kurumları ile birlikte; sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenli bir ekosistem buluşturmak için çalışıyoruz. Saygılarımızla.

Binance Türkiye iletişim ekibi”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP