TCMB, Mevduat İçin Dolar Ve Euro’nun Seviyesini Son Dakika Olarak Açıkladı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • TCMB, Mevduat İçin Dolar Ve Euro’nun Seviyesini Son Dakika Olarak Açıkladı!

TCMB, Mevduat İçin Dolar Ve Euro’nun Seviyesini Son Dakika Olarak Açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kur korumalı Türk Lirası mevduat açısından yeni kur seviyelerini belirledi. Hazine, kur farkı hesaplamaları açısından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın her gün saat 11'de dolar alış kuru yayınlayacağını açıklamıştı. Doların seviyesi 11. 89 lira olarak gerçekleşirken Euro'nun seviyesi ise 13.46 lira olarak açıklandı. Peki, kur korumalı TL mevduat sistemi nasıl olacak soru işareti ayrıntılar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
TCMB, Mevduat İçin Dolar Ve Euro’nun Seviyesini Son Dakika Olarak Açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası virgüllü kur korumalı Türk Lirası mevduat açısından baz alınacak haftanın ilk kuru seviyelerini kamuoyu ile paylaştı. Doların seviyesini no11nokta 89 lira olarak belirlendiği ve euro‘nun seviyesinin ise 13 46 lira olarak belirlendiği açıklandı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Birgül kur korumalı Türk Lirası mevduat açısından baz alınacak Yeni kur seviyelerini paylaştı.

 Kur Seviyesi, Her Gün Düzenli Bir Şekilde Saat 11’de TCMB Tarafından Açıklanacak

Hazine, kur farkı hesaplamaları açısından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasını her gün saat 11’de dolar ve döviz alış kuru yayınlayacağını açıklamıştı. Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre döviz kurlarından euro alış fiyatı 13.4634 lira olarak gerçekleşirken; satışı ise 13.4877 liradan gerçekleşiyor. Doların alış fiyatı 11.8966 lira olarak gerçekleşirken, satışı ise 11.91 lira olarak gerçekleşiyor.

 Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat Sistemi Nasıl Olacak?

Hesaplar; 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık vadeli olacak şekilde açılabilecek. Açılacak Türk Lirası vadeli hesaplara işleyecek faiz oranı, kar payı ile hesap açılışı ve vade nihayetinde kur değişim oranları mukayese edilerek yüksek olan oran üzerinden mevduat ile katılım fonu sahibine ödeme gerçekleştirilecek. Hesap açılışındaki kur ile vade sonu kurun ne kadar olduğuna bakılmaksızın anapara ile faiz / kar payı tutarı müşteriye banka tarafından verilecek. Vade nihayetinde kur üzerinden hesaplanacak tutar, anapara ve faiz, kar payı tutarından büyük olduğu takdirde; aradaki fark Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından karşılanacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi halinde destekten faydalanılamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP