DOLAR

32,5733

0.13%
EURO

34,9691

-0.19%
ALTIN(gr)

2.441,01

0,24%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Finans
  • Gümüşe Yatırım Yapmak İsteyenler Dikkat! Fiyatlar, O Seviyelerinden İşlem Görüyor

Gümüşe Yatırım Yapmak İsteyenler Dikkat! Fiyatlar, O Seviyelerinden İşlem Görüyor

Gümüşün gram fiyatı, pek çok yatırımcı tarafından merak edilmeye başlandı. Altın ve doların piyasası ile beraber hızlı bir şekilde düşüş yaşayan gümüşün gram fiyatı yeni haftaya değer artışıyla başladı. Peki, serbest piyasalarda gümüş kaç TL? 28 Aralık 2021 Gümüş gram alış ve satış fiyatı...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye piyasalarında son dönemlerde altın ve döviz kurunun rekor üstüne rekor kırarak yükselmesi ve daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘ Kur korumalı Türk Lirası mevduat sistemi‘ uygulamasının paylaşılmasından sonra ciddi manada düşüş yaşamasından sonra gözler gümüşe çevrildi. Pek çok ekonomist, yapmış oldukları açıklamalarda gümüşün, uzun vadede ciddi manada değer kazanacak bir emtia olduğunu ve şimdiden gümüş madenine yatırım yapılmasının mantıklı bir yatırım biçimi olacağını savunuyor.

Tıpkı çok az rakamlardan alım satım işlemlerine tabi tutulan bazı kripto para birimlerinin uzun vadede yüzde 400 hatta yüzde 500 oranında değer kazanmasına benzer bir şekilde gümüşün şimdilik gram fiyatı 8 ile 9 lira arasında değişiklik gösteriyor. Yüklü miktarda gümüş alınıp bir tarafta saklandığı vakit uzun vadede yani bundan bir 2 yıl sonra ciddi manada değer artışı yaşayacağı için yatırımcısının yüzünü güldürecek.

Değerli maden piyasasında oldukça rağbet gören gümüşün gram fiyatı yeni haftaya yükselişle başlamıştı. Haftanın ikinci gününde ise ufak çaplı da olsa yükseliş sürüyor. Önceki kapanış fiyatına oranla yüzde 0.53 oranında bir değer kazancı ile hareket edelim gümüşün gram fiyatı adım adım 9 lira seviyesine kadar ilerliyor.

 28 Aralık 2021 Serbest Piyasada Gümüş Gram Fiyatları Ne Kadar?

Geçtiğimiz gün (Pazartesi) 8.58 lira ile kapanış gerçekleştiren gümüşün alış fiyatı bugün 8.62 lira olarak gerçekleşirken; satış fiyatı ise 8. 63 lira civarında işlem görüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP