DOLAR

32,4400

-0.15%
EURO

34,7553

-0.64%
ALTIN(gr)

2.443,27

0,30%
BİST 100

%
Kripto Paralarda Düşüş Yaşanınca O Ülke, Faaliyetleri Durduruldu!

Kripto Paralarda Düşüş Yaşanınca O Ülke, Faaliyetleri Durduruldu!

Amiral gemisi Bitcoin kripto para biriminin fiyatının hızlı bir şekilde düşüş yaşamasının sonrasında diğer kripto para birimlerinde de aynı şekilde olumsuz bir şekilde etkilendi. İran'ın Bitcoin madenciliği faaliyetlerini bir süreliğine doldurması ile El Salvador’ da İşlerin iyi gitmemesi Bitcoin’i zayıflattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Kripto Paralarda Düşüş Yaşanınca O Ülke, Faaliyetleri Durduruldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düşüş dalgası, yeniden kripto para piyasalarına hakim olmaya başladı. Dar banda sıkışıp kalan ve tarihi zirvesinden yaklaşık olarak %30 oranında geriye düşen Bitcoin, 51 bin dolardan 48 bin dolara kadar sert bir düşüş yaşamıştı. %5 oranına yakın gerçekleşen düşüş oranında en büyük pay İran‘dan gelen haberler oldu.

 İran’ın, Bitcoin Madenciliği Bir Süreliğine Durdurdu

İran, kış aylarında artış gösteren genel enerji tüketimi sebebiyle Bitcoin kripto para madenciliği faaliyetlerini bir süreliğine durdurma kararı aldı. İranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ise geçtiğimiz ay kaydedilen rekor enerji tüketimini azaltmak amacıyla bu kararın alındığı öne sürüldü. Geçtiğimiz yaz aylarında da yine aynı şekilde enerji tüketiminin artış göstermesi sebebiyle Bitcoin kripto para madenciliği faaliyetlerine İran’da kısa süreliğine ara verilmişti.

  El Salvador’un Bu Konuda Etkisi Büyük!

El Salvador’da Bitcoin kripto para işlemleri, Bitcoin’in ulusal para birimi ilan edilmesinden itibaren %89 oranında düşüş gösterdi. Artık bu durum, Aslında El Salvador’un Bitcoin kripto para birimini resmi para yapmasının başarısızlıkla neticeleneceğini ortaya koydu. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara bakıldığında ise El Salvador halkının, Bitcoin kripto para birimini terk edip daha fazla kullanımı olan diğer kripto para birimlerine gönderebileceğini öne sürdü.

 Bitcoin, Bir Türlü Aradığı Dengeyi Sağlayamıyor

Bitcoin kripto para birimi, 10 Kasım tarihinde görmüş olduğu 69 bin dolarlık tarihi zirvesinin sonrasında toparlanma eğilimine giremedi. Tarihi yüksek seviyesinden oldukça uzakta bir şekilde alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin kripto para birimi, dar bantta işlem görmeye devam ediyor.  Bugün sabah saatlerinden itibaren Bitcoin kripto para biriminin %5’e yakın kayıp ile 49000 dolar seviyesinde işlem gördüğü görüldü. Bitcoin, gün içerisinde en düşük 48. 738 dolar ve en yüksek 51. 297 dolar seviyesini gördü.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP