Altın Yatırımcıları Dikkat! Kritik Seviyeler Belirlendi
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcıları Dikkat! Kritik Seviyeler Belirlendi

Altın Yatırımcıları Dikkat! Kritik Seviyeler Belirlendi

Altının gram fiyatı, güne değer yükselişi ile başlamasının sonrasında 690 ile seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuyor. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 1131 liradan işlem görürken, Cumhuriyet altını ise 4618 liradan satışa sunuluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Altın Yatırımcıları Dikkat! Kritik Seviyeler Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün (dün) dolar kuru ile altının ons fiyatındaki meydana gelen yükselişe paralel bir şekilde değer kazancı yaşayan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa oranla %5.4 üzerinde yani 773.8 liradan tamamlamayı başardı.

Cumhuriyet Altını İle Çeyrek Altını Ne Kadar Oldu?

Altının gram fiyatı, yeni güne de yine aynı şekilde yükselişle başlamasının sonrasında 12.00 itibariyle 690  liradan alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Ayna dakikalar içerisinde çeyrek altın 1131 liradan işlem görürken; Cumhuriyet altını ise 4618 liradan satışa sunuluyor. Altının fiyatı, şu dakikalar içerisinde önceki kapanışa oranla yüzde 0.1 üzerinde yani 1814 dolardan alıcı buluyor.

 Altın Piyasasında Son Durum Nedir?

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre bu hafta zayıf veri göndemi ile yatırımcıların Noel ile sene başı tatillerini birleştirmeleri sebebiyle altının ons fiyatında sakin bir seyrin hakim olması bekleniyor. Yurtiçinde ise döviz kurlarındaki dengelenme sürecinde paralel bir şekilde altın fiyatlarında oynaklığın devam ettiği ifade ediliyor. Londra piyasalarında ise bugün ve Noel tatili sebebiyle işlem gerçekleştirilemeyeceğini ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ise konut fiyat endeksi başta olmak üzere tüketici güven endeksi ile Richmond FED sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini açıklayan uzmanlar, altının ons fiyatı da 1830 doların direnç ve 1790 doların ise destek konumunda olduğunu açıkladı. Amerikan Merkez Bankası tarafından açıklanacak verilere paralel bir şekilde dünya piyasalarında altın fiyatlarının nasıl şekil alacağını finans365.com olarak sizlerle sıcağı sıcağına paylaşmaya devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP