DOLAR

32,5525

0%
EURO

34,8370

-0.1%
ALTIN(gr)

2.431,86

0,09%
BİST 100

%
Aynı Ürünün 3 Farklı Marketteki Fiyatının Ayrı Ayrı Çıkması Vatandaşa ‘Pes’ Dedirtti!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aynı Ürünün 3 Farklı Marketteki Fiyatının Ayrı Ayrı Çıkması Vatandaşa ‘Pes’ Dedirtti!

Aynı Ürünün 3 Farklı Marketteki Fiyatının Ayrı Ayrı Çıkması Vatandaşa ‘Pes’ Dedirtti!

Yurttaşlarım yapmış oldukları eleştirilere konu olan gıda fiyatları açısından yapılan denetim, marketler arasındaki fahiş fiyat farklarına da ortaya çıkarıyor. Denetime katılım sağlayan Çankırı'nın Şabanözü belediye başkanı Özcan, ilçede mercimek fiyatının 2 yıl bazında bakıldığında üç farklı markette 12 lira, 22 lira ve 43 lira olarak fiyat etiketinin yansımakta ve pek çok üründe ise marketler arasındaki fiyat farklarının bu biçimde devam ettiği dile getirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Aynı Ürünün 3 Farklı Marketteki Fiyatının Ayrı Ayrı Çıkması Vatandaşa ‘Pes’ Dedirtti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’nın Şabanözü belediye başkanı Faik Özcan, zabıta ekipleri ile beraber marketlerde denetimlerde bulundu. Temel ihtiyaç ve gıda mamullerindeki etiket fiyatlarında çeşitli incelemeler yapan ekipler, fiyatları yönelik rapor yazdı. Denetim esnasında işletmeciler ve market müdürleri ile bir araya gelen Özcan, etiket fiyatlarına yönelik çeşitli uyarılarda bulundu.

 Markete Arası Fiyat Farkları Devam Ediyor

Özcan, fahiş fiyat artışlarının önüne geçebilmek amacıyla temel gıda ile tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde denetim gerçekleştirdiklerini söyleyerek, alışverişlerin yapıldığı esnada bütün marketlerin fiyatlarının kontrol edilmesi gerektiği ile ilgili ricada bulundu. Mercimeğin kilo fiyatının 3 farklı markette 12 lira, 22 lira ve 43 kilo olduğunu söyleyen Özcan, belediye olarak yurttaşlardan gelen şikayetleri teker teker değerlendirmek suretiyle düzenli bir şekilde marketlerde denetim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Peki Ne Olmuştu?

Türkiye piyasalarında döviz kurunun aşırı bir şekilde yükselmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın piyasalara müdahaleleri sonucunda ve en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘kur korumalı Türk Lirası mevduatı’ sistemini paylaşması ile beraber döviz kurunda ciddi manada düşüş yaşanmıştır. Bu düşüşten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zincir marketlere seslenerek döviz kuru yükseldiğinde yapılan bütün zamların yine aynı şekilde döviz kurunun düşmesine bağlı bir şekilde indirim olarak fiyatları yansımasını söyledi. Bunun hemen akabinde Market zincirleri tarafından yapılan açıklamalarda indirim haberleri tek tek gelmeye başladı. Ancak yine de belediyeler ve zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde mercimeğin kilo fiyatının 3 farklı markette 12 lira, 22 lira ve 43 lira olarak değişiklik gösterdiği belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP