DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasalarında Şok!

Kripto Para Piyasalarında Şok!

Kripto para borsalarından alınan son dakika gelişmesine göre lider kripto para birimi Bitcoin’in 50 bin dolardan hızlı bir şekilde geri dönüşü ile beraber diğer kripto para birimleri de olumsuz bir şekilde etkiledi. İran'ın bitcoin madencilik faaliyetlerini bir süreliğine durdurulması kararı alması ile El Salvador’da işlerin kötü gitmesi, Bitcoin kripto para birimini zayıflatan en önemli iki unsur olarak ön plana çıkıyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Kripto Para Piyasalarında Şok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paralarda düşüş dalgası hakim olmaya devam ediyor. Dar banda sıkışıp kalan ve tarihi zirvesinden yaklaşık olarak %30 oranında geride alım satım işlemlerine tabi tutulan lider kripto para birimi Bitcoin, 51 bin dolardan 48 bin dolara kadar çok sert bir düşüş yaşadı. %5’e yakın oranlarda gerçekleşen düşüşte ise en büyük pay İran‘dan gelen haberler oldu.

Bitcoin Madenciliği En Kısa Süreliğine Durdurdu

İran, kış aylarında artış gösteren enerji tüketimini göz önüne alarak Bitcoin kripto para birimi ile ilgili faaliyetlerini kısa süreliğine askıya aldığını duyurdu. İranlı yetkililer, geçen ay kaydedilen rekor enerji tüketimini azaltmak amacıyla bu kararı aldıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yaz aylarında da yine aynı şekilde enerji tüketiminin artış göstermesi sebebiyle İran, Bitcoin madenciliği çalışmalarını ara vermişti.

  El Salvador’un Da Etkisi Var

El Salvador’da Bitcoin kripto para birimi işlemleri, Bitcoin ulusal para birimi olarak ilan edilmesinden itibaren %89 oranında düşüşe geçti. Bu durum Aslında El Salvador hükümetinin Bitcoin kripto para birimini resmi para ilan etmesinin başarısızlıkla sonuçlanacağını gözler önüne Serdi. Uzmanlar, yapmış oldukları açıklamalarda El Salvador halkının Bitcoin kripto para biriminden uzaklaşıp daha fazla kullanımı bulunan diğer kripto para birimlerine yöneleceğini öne sürdü.

 Bitcoin, Denge Arayışında!

Bitcoin Kripto para birimi, 10 Kasım tarihinde görmüş olduğu 69000 dolarlık tarihi seviyesinin sonrasında toparlanma eğilimine bir türlü girmeyi başaramadı. Tarihi yüksek seviyesinden bir hayli uzakta işlem gören Bitcoin, %5’e yakın bir kayıp ile 49000 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Bitcoin kripto para birimi, 69 bin dolar seviyesinden oldukça uzak rakamlardan düşük bir şekilde işlem görmeye devam ettiği için şu anda denge arayışında. 2022 senesi içerisinde uzmanlar, Bitcoin kripto para biriminin ciddi manada yükselişe geçeceğini söylüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP