DOLAR

32,5983

0.34%
EURO

34,8311

0.21%
ALTIN(gr)

2.512,02

1,12%
BİST 100

%
Hindistan, Kripto Paraları Yasaklayacak Mı? Son Dakika Açıklaması Geldi!

Hindistan, Kripto Paraları Yasaklayacak Mı? Son Dakika Açıklaması Geldi!

Hindistan Merkez Bankası, kripto ile ilgili sinyali verdi. Bu durum, kripto para piyasaları açısından büyük bir tehlike dönüşüm işareti olarak algılandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Hindistan, Kripto Paraları Yasaklayacak Mı? Son Dakika Açıklaması Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraların önemli bir bölümü hafta sonu direnç bölgelerini test etmeye başladı. Ve pek çoğu, bu seviyelerin üzerinde mumlar kapatmayı başardı. Fakat bugün rüzgar artık tam tersine döndü. Bitcoin kripto para birimi, 48 bin doların altına dahi düştü. Hindistan Merkez Bankası, yapmış olduğu yeni açıklama ile beraber kripto konusuna değindi.

Hindistan Merkez Bankasından Son Dakika Kritik Kripto Açıklaması

Hindistan Merkez Bankası tarafından bugün yayımlanan bir rapora göre kripto para birimlerinin sağlayacağı faydalarını ve Hindistan’daki olası geleceğini ortaya koyan bir dizi açıklamalar gerçekleştirildi. Kripto paralar ile ilgili yasal düzenlemeyi erteleyen Hindistan, dünyanın geri kalanına ayak uydurmaya çalışıyor ve dijital itibari para biriminin fırsatlarını araştırmaya başladı. Hindistan Merkez Bankası tarafından ele alınan raporda aynı zamanda blockchain tabanına para birimlerine açıkça övgüler yağdırılıyor.

 Hindistan Merkez Bankası tarafından ele alınan raporda şu ifadelere yer verildi:

“Temel biçiminde, bir merkez bankası dijital para birimi fiziksel nakit paraya güvenli, sağlam ve kullanışlı bir alternatif sunar. Çeşitli tasarım seçeneklerine bağlı olarak, bir finansal aracın karmaşık biçimini de alabilir”

Hindistan Merkez Bankası’nın verimi sınır ötesi ödemeler açısından kripto para birimlerinin lehine tartışıldığı yer burasıdır. Bu sebeple yakın gelecek içerisinde kripto para hususunda daha somut adımlar atıldığını görebiliriz.

 Hindistan bireysel bankacılık müşterileri ve kurumsal kimlik sıfatıyla faaliyet gösteren birimleri açısından iki ayrı CBDC çalışması sürdürülüyor. Bunlardan hangisinin pilot uygulamaları önce başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

Hindistan’ın Kripto Paralara Bakış Açısı

Hindistan Meclisi’nin yakın zaman içerisinde sonuçlanan kış oturumu, kripto para ile ilgili planlarımızla gün ışığına çıkardı. Hindistan Merkez Bankası’nın parlamentoya bir kripto para önerisi sunduğunu bilmeyen yok. Merkez Bankası dijital para birimini kullanıcılara tanıtmak amacıyla aşamalı bir uygulama strateji üzeri üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı açıklanmıştı. Yazılan raporlarda aynı zamanda bunun banknotların kapsamının finansal piyasa da fazla kesintiye uğramadan genişletilmesine izin vermek amacıyla yapıldığı açıklandı. Hindistan Merkez Bankası tarafından daha önce yapılan oturumlarda ve siyasiler tarafından gerçekleştirilen konuşmalarda kripto para birimlerinin tamamen yasaklanması düşüncesinden yavaş yavaş uzaklaşarak kripto para birimlerinin, Hindistan finansal altyapısı ile nasıl uyumlu bir şekilde çalışılacağı ile ilgili çeşitli raporlar ele alındı. Kısa süre içerisinde Hindistan tarafından kripto para birimlerinin daha çok kullanılması ve daha çok benimsenmesi durumunun ortaya çıkması artık an meselesi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP